Pink Floyd Project;  Play Back Show Luttenberg 2019 – Manipulerende God – “karke” – Vlier, A28 – ( Eenzaamheid) TOP2000 Café

Pink Floyd Project

Gisteravond het Pink Floyd Project mee mogen beleven. Aanvankelijk was ik van plan een uitgebreide recensie te gaan schrijven. Na een nacht slapen een bezoek aan een kerk dienst en een gesprek met vrienden onder het genot van een lunch ben ik tot een ander inzicht gekomen.

Het concert begon met een saxofonist die midden in de zaal op een verhoging begon te spelen….Verder verklap ik niets. Als ik zeg het was meeslepend, groots, spectaculair, intens, dramatisch en overweldigend dan geef ik denk ik niet goed weer hoe het in werkelijkheid was. Daarmee zou ik het Project Pink Floyd ernstig te kort doen. Toch nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor de trailer!Pink Floyd Project

Beter is dat u als lezer van deze blog de moeite neemt dit concert zelf mee te beleven. Voor meer informatie en het reserveren van kaartjes klik hier! 

Play Back Show

Volgend jaar breng ik tijdens de playback show in Luttenberg een ode aan de gitarist van deze band.

Henk Bennen.

Hem kende ik vooral als gitarist van The Prodigal Sons en de Blase of Glory. De ontwikkeling die Henk als gitarist heeft doorgemaakt is door mij niet te evenaren.

Hij speelt jaloers makend goed gitaar spel.

Hem playbacken zal voor mij dan ook een hele opgave zijn. Daarom wordt het voor mij een playback show met een lucht gitaar hahahaha. ( ben zelf nog op zoek naar een goede gitaar leraar in de regio van Luttenberg. Tips zijn welkom)

MANIPULERENDE GOD

Vanmorgen ben ik in Zwolle naar de “karke” geweest. Eén van muzikale helden – ik heb mij op social media naar hem vernoemd  – Daniël Lohues zingt daar een heel mooi liedje over.

Klik hier voor dit liedje.

Recentelijk was Daniël Lohues op t.v. Naar ik meen bij die flapdrol Jeroen Pauw. Meneer Lohues liet in dit interview een kant van zichzelf zien wat mij wel aansprak. Hij zei iets over wat hij had gezien in Amerika.

Het kwam er op neer dat hij daar gezien had dat de samenleving de kerk nodig heeft en andersom  de kerk heeft de samenleving nodig.

Er gebeuren binnen kerken soms wel goede dingen. Juist ook in deze periode nu het verhaal weer verteld wordt van een kind wat ter wereld kwam. Een kind waar Daniël Lohues in het lied “karke” van zingt : “Jezus hef bestaon allent  zien va da week nog niet zo en daor schient het um te goan.”

In de kerk waar ik vanmorgen was – het was al erg lang geleden dat ik er was geweest – vertelde de voorganger een verhaal. In de kerk noemen ze dat dan de predikant die preekt. Merkte na afloop dat ik het niet meer gewend ben goed te luisteren. Naar een preek dan hé. Veel te lang voor mij. Kan de hele preek dan ook niet navertellen.

Heb in de loop der jaren veel preken beluisterd. Heb daarbij gemerkt dat predikanten het belangrijkste vaak tot het eind bewaren. Dat was nu ook zo. De laatste drie woorden van de preek.

Manipulerende God Amen.

A28

Terwijl ik deze blog schrijf luister ik naar het nieuwe werk van mijn muzikale held. Vlier. Prachtig. Net komt voorbij : “A28 ” Geweldig mooi liedje. Ben nog op zoek naar een stoeltje in het theater. Valt nog niet mee er eentje te bemachtigen. Maar goed dat terzijde.

Eenzaamheid.

Het zijn de dagen van de eenzaamheid. Kerst. Ook onzichtbare eenzaamheid. Zelf voel ik mij soms ook wel eens eenzaam. Gelukkig is aan eenzaamheid eenvoudig wat te doen. Bijvoorbeeld het lezen van een boek. Ben om die reden het boek van Koen de Jong aan het herlezen. Het boek : “ik de hardloper” Dit keer ben ik begonnen bij hoofdstuk 7. Hardlopen en leeftijd.

Eenzaamheid is er in vele vormen. Ouderen, laten we die in deze dagen vooral ook  niet vergeten. Voor tweede kerstdag heb ik mijn buurvrouw ( ze wordt 27 december 95 jaar ) en haar vriendin uitgenodigd voor de thee. Ze zei tegen mij: “ik laat het je nog weten of we komen”

Dina

Volgens onderzoek heeft 40 % van de mensen last van eenzaamheid. De kerk waar ik vanmorgen was heeft ook oog voor de eenzaamheid van de mensen van mijn leeftijd (55 +) Voor die groep mensen is er op 24 januari in het stadion van PEC Zwolle een gratis kerstdiner.

Hoewel ik nog geen 55 ben ( ik ben 54) heb ik mij aangemeld. Voel jij je net als ik soms ( 40 % kans dat dit zo is) ook eenzaam? Ben je ook 55 + of net als ik bijna 55 + ?Heb je morgen avond nog niets te doen? Stuur dan een mail app bericht naar 0683530314.

 TOP2000 Café.

Na afloop van de dienst kon je voor je laten bidden. Daar ik zelf niet zo’n bidder ben, althans niet zo’n hele goede, heb ik voor mij laten bidden. Als Agnost twijfel ik soms net als Daniël Lohues aan het bestaan van God. Misschien bestaat Hij wel, misschien ook niet. Zelf bidden doe ik dan ik steeds minder. Was het vroeger soms nog net als Mathijn Buwalda schreeuwen naar de hemel – klik hier – is het nu alleen nog soms fluisterend bidden of voor mij laten bidden.

Bij het verlaten van de kerk kreeg ik nog een uitnodiging van één van mijn vrienden van de Warmlopers.

Ze organiseren een TOP2000 Café. De opbrengst van de TOP2000  café gaat naar klik hier!

Freddy Mulder één van de drijvende krachten achter dit TOP2000  café laat het volgende weten :
” Wij gaan werken onder de vlag van de Stichting Because We Carry. Hiermee wordt een volledige week bekostigd voor kamp Kara Tepe op Lesbos. De reis en verblijfskosten betalen wij uiteraard zelf dus opbrengst komt volledig t.b.v. de vluchtelingen die daar verblijven. “
Freddy zelf een warmloper pur sang laat nog weten dat dit TOP 2000 café niet door de warmlopers wordt georganiseerd.
De warmlopers staan hier verder los van.

Entree bedraagt  € 15,00 Vrijdagavond 28 december 2018 Grandesco Music, Grote Voort 2000 Zwolle.  Beleef een swingende avond met (live) muziek uit de Top2000 in een gezellige eindejaarssfeer!

Voor meer info en aanmelden mail  naar freddy.mulder@home.nl

Advertenties

Gepubliceerd door

harrybartelds

Schrijvende redacteur de Lemelervelder. Daarnaast de online website de Sukerbiet en de Parel van salland. Bloggen doe ik op persoonlijke titel. Ambassadeur de Gift City. PR & Sponsering medewerker Neil Young festival Zuidhorn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s