publiciteit stunt rondom het goudhaentje 2018 valt verkeerd bij enkele Luttenbergers.

Wet Openbaarheid Bestuur

Vorige week reikte burgemeester Dadema van de gemeente Raalte,  het Goudhaentje uit aan 700 jaar Luttenberg n’bult te vieren. Na afloop vertelde een Luttenberger aan mij dat heel veel mensen in Luttenberg dubbel gestemd hadden.

Dat kon ik niet geloven.

Daarom vroeg ik onze burgervader hoeveel stemmen de verschillende projecten gekregen hadden. In totaal waren er 2500 stemmen uitgebracht.

goudhaentje 2018

Het “goudhaentje 2018 ” is een jaloersmakend mooie titel. Onze burgervader wou echter geen atwoord geven op mijn vraag hoeveel stemmen elk project gekregen had. Waarop ik nog grapte : ” dat wordt dan een wob -je!”

Een echte Luttenberger.

Als import Luttenberger heb ik lang getwijfeld op welk project ik zou stemmen. Met eigen ogen heb ik gezien hoeveel tijd en energie de Luttenbergers in het feest jaar hebben gestoken. In een  eerdere blog schreef ik al over een evenement wat ik zelf heb mee gemaakt. Klik hier!

Aanvankelijk was ik dan ook van plan op dit evenement te gaan stemmen. Niet alleen vanwege het feit dat ik een Luttenberger ( zij het import)  ben.  Ik weet ik zal nooit  ” een echte Luttenberger ” worden.

Daarvoor dien je toch echt in Luttenberg geboren en getogen te zijn.

Wij zijn immers Luttenbergers!

Dat ik toch anders stemde kwam hier door. Regelmatig kom ik in het zelfregiecentrum van Raalte. Klik hier De dag voor de uitreiking van de prijs kwam ik daar met een oud Luttenberger in gesprek.  Ook hij ging naar de prijsuitreiking.

Voor zover ik begreep was hij doofstom. Ben er nog niet helemaal achter.  Hoewel ik geen gebaren taal spreek hadden we een mooie en leuke ontmoeting. Ik voelde gelijk een klik met hem.

Thuis gekomen kreeg ik een app bericht van hem. Hij appte mij: ” ik weet jouw naam niet eens wel een Luttenberger. Wij hopen elkaar later meer contact zal hebben en wij zijn immers Luttenbergers groetjes xxx en daar twee glazen drank achter.”

Mijn twijfels waar ik op zou stemmen verdwenen  als sneeuw voor de zon.

Toen ik merkte dat onze burgervader niet wilde vertellen hoeveel stemmen elk project gekregen had, borrelde er in mij  spontaan een  – enigzins baldadig en buitennissig –  plan op. Dat jaloersmakend mooie Goudhaentje neem ik mee naar huis. Als hij veilig bij mij thuis staat bedenk ik wel een verder plan.

De rest is inmiddels historie.

P1010585

Uitnodiging!

Als ik nu achteraf over dit plan nadenk vindt ik er het volgende van : “Dat had ik beter niet kunnen doen. Met deze aktie schop ik tegen de organisatie van 700 jaar Luttenberg aan. Dat hebben ze niet verdiend. De titel “goudhaentje 2018 ” komt maar één project toe. En dat is 700jaar Luttenberg, n bult te vieren.  Of de mensen nu dubbel gestemd hebben of niet. Dat maakt allemaal niet uit. Heel knap wat Luttenberg heeft gedaan. Hulde en lof valt de organisatie ten deel.”

Mijn spontane aktie – die helaas mislukte, dankzij de oplettenheid van een Luttenberger – heeft wel schade toegebracht aan de organisatie 700 jaar Luttenberg.

De schade enigzins goed te maken nodig ik bij deze de burgemeester en de mensen die het “goudhaentje 2018 ”  vorige week maandag op het podium in ontvangst namen uit voor een kop koffie en en lunch in het zelfregiecentrum Raalte.

Binnenkort zullen ze door mij persoonlijk benaderd worden voor het maken van een afspraak. Overigens ,het zelfregiecentrum Raalte is voor iedereen toegankelijk. Het eerste kop koffie is altijd gratis.

Wees welkom!

Wij zijn immers Luttenbergers! (-:

 

 

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

harrybartelds

Schrijvende redacteur de Lemelervelder. Daarnaast de online website de Sukerbiet en de Parel van salland. Bloggen doe ik op persoonlijke titel. Ambassadeur de Gift City. PR & Sponsering medewerker Neil Young festival Zuidhorn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s