Denk jij wel eens aan zelfmoord?

Smeekbedes.

Een tijdje geleden al weer heb ik mijn abonnement van de Stentor op gezegd. Sinds die tijd krijg ik smeekbede mails met de vraag of ik weer een abonnement wil nemen. Regelmatig wordt ik ook gebeld.

Tot nu toe is er voor mij geen enkele aanleiding  weer een abonnement te nemen. Zolang ik geen persoonlijke reactie van de eindredacteur krijg, in de vorm van een uitnodiging er eens verder van gedachten over te wisselen , peins ik er niet over.

Renate Wennemars.

Dit wil overigens niet zeggen dat ik de Stentor nu helemaal niet meer lees. Zo af en toe kom ik in gelegenheden waar de krant op tafel ligt. Altijd kijk ik dan even of er een column in staat van mijn o zo geliefde columniste Renate Wennemars. Ze blijft prikkelen.

Die jongen uit Deventer.

Een andere columnist die mij ook prikkelt is die jongen uit Deventer. Soms luister ik naar zijn radio programma. Leuke gasten heeft hij in zijn programma. Zijn columns lees ik met plezier.

Binnenkort ben ik nog  in Deventer. Dit vanwege het feit dat één van mijn muzikale helden – Erwin Nyhoff  – daar optreedt. Op 25 mei 2019.  Samen met mijn collega blogger klik hier en vriend ga ik daar naar toe. Het is mijn verjaardags cadeau voor mijn vriend. Op die dag is hij jarig. Wellicht dat dit dan te combineren valt met een ontmoeting met die jongen uit Deventer.

De columnist en radiomaker uit Deventer had ik vanmorgen toegezegd mijn eerdere geschreven column opnieuw te publiceren. Daar is aanleiding voor.

GGD Zelfmoord

Eerder gepubliceerd in het jaar 2018.

Open brief aan Renate Wennemars.

Beste Renate, nee,  nee,  beter is lieve Renate. Vandaag heb ik jouw column gelezen in de Stentor. Vaak lees ik je columns met plezier. Echt . Je wordt steeds beter als columnist vindt ik.

Vandaag struikelde ik echter  over jouw column.

Je schrijft, ik citeer: “Maar ik vind  wel dat we aan haar verplicht zijn om er eens bij stil te staan. Dat het zo kan zijn dat je aanleg hebt tot depressiviteit. En dat het zo kan zijn dat je liever niet leven wil. En dat die uitweg er dan ook moet zijn. Daarom : bedankt krant. Wat een moed om dit verhaal te vertellen.”

Renate, wat is hier moedig aan?

Ik wil er best over in gesprek gaan, en wil er ook best even bij  stil staan.  Echter niet op deze wijze. Voor mij is het aanleiding mijn abonnement op de Stentor op te zeggen. Brief is inmiddels verzonden.

En ja ik zal je missen Renate. Je columns mocht ik altijd graag lezen.

De Stentor maakt mijn inziens een grove fout. Als men dit al bespreekbaar had willen maken dan had ik het in ieder geval plezierig gevonden dat men dit in een boek vorm deed. Dan had  de lezer zelf kunnen  kiezen of hij of zij dit had willen lezen.

Zaterdag ochtend zat ik gewoon op de toilet te poepen. Dan zit ik als lezer echt  niet te wachten op dergelijke dilemma’s die op de vooorpagina onder mijn aandacht worden gebracht. Ik had op dat moment wel anders aan mijn hoofd…….

Wat zeg je ? Of ik jouw columns ook op het toilet lees? Ja, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit wel eens is gebeurd. Niet zo vaak hoor. Meestal zit ik in heerlijke stoel met een bak koffie er bij. Vandaag voor de laatste keer dus.

Je zegt in je column nog “ Maar als je het mij vraagt, is Aurelia nu dichter bij God dan ooit.”  Ik denk het ook Renate. De genade van God is groter dan het Oosten van het Westen verwijderd is.

Lieve Renate, tot slot wens ik je nog heel veel schrijf plezier voor de krant die jij zo hoog hebt zitten! Het ga jou en de Stentor goed!

klik hier

Where The Streets Have No Name

Advertenties

Gepubliceerd door

harrybartelds

Schrijvende redacteur de Lemelervelder. Daarnaast de online website de Sukerbiet en de Parel van salland. Bloggen doe ik op persoonlijke titel. Ambassadeur de Gift City. PR & Sponsering medewerker Neil Young festival Zuidhorn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s