Een mysterieuze griep _ KNO Arts met pensioen – “een depressie is niet altijd leuk” Aan het eind van mijn inkomen hou ik een stuk maand over. – This Old Guitar! – ( Werken met IPS )

Een mysterieuze griep

Vorig jaar was ik rond deze periode herstellende van een rare griep. De wereld draaide letterlijk om mij heen. Toen ik een afspraak had gemaakt met de huisarts durfde ik er niet naar toe. Het was hemelsbreed ongeveer duizend meter wandelen.

Heb de huisarts toen gebeld met de mededeling dat ik het niet aan durfde. Ik waggelde alle kanten op en was bang dat ik zou vallen. De huisarts kwam  bij mij thuis. een vriend van mij was daar bij aanwezig. Onderzoeken in het ziekenhuis volgden. Evenwichtsorgaan griep werd er geconcludeerd.

Nu een jaar later en het boek van dr. Bram Bakker – de dokter als patiënt – te hebben gelezen bekruipt mij een vreemd gevoel. Uiteraard mag ik mijn situatie niet vergelijken met de patiënt dokter Bram Bakker. Wat ik wel mag vergelijken dat zijn  onze klompen hahaha.

KNO Arts met pensioen

Gisteren was ik voor mijn halfjaarlijkse controle bij de KNO arts. Zeg maar een soort  APK keuring. Het zag er allemaal goed uit. Mijn KNO arts die de Baha bij mij heeft geplaatst ( een bot verankerd hoor toestel ) gaat met pensioen.

Voor mij de laatste keer dat ik hem zou spreken in de relatie arts patiënt. Ik heb hem verteld dat door de Baha de kwaliteit van mijn leven is vergroot. Verder hem ter overweging mee gegeven straks zijn kennis en kunde in dienst te stellen aan Grow2work.

Een community voor mensen die doof of slechthorend zijn die werk hebben of die werk zoeken.  Klik hier voor meer informatie over deze community. Mijn KNO arts zei tegen mij: “Stil zitten is niets voor mij, ik neem dit serieus mee richting de toekomst”

“Een depressie is niet altijd leuk”

Toen ik vorig jaar allerlei onderzoeken onderging hebben ze bij mij ook bloed onderzoek gedaan. Ze constateerden een ernstig vitamine d tekort bij mij. Naast een evenwichtsorgaan griep kreeg ik de diagnose winterdepressie.

Gelukkig kan je daar wel oud mee worden.

Super hormoon

Deze week las ik een gedicht van Marijke de Groot. Zij schreef het boek: “een depressie is niet altijd leuk.” In dit boek een aantal gedichten van haar.

De mooiste vond ik deze.

Dat je dan

Aan het eind van mijn inkomen hou ik een stuk maand over.

Naast dat ik met mijn gehoor naar de APK ging ( ben chronisch patiënt vanaf mijn tweede jaar) ging ik ook met mijn auto naar de APK.

De monteur die mijn auto onder handen heeft merkte een aantal gebreken aan de auto op. De service adviseur gaf mij het advies geen geld meer in deze auto te steken en eventueel over te gaan tot de aanschaf van een andere auto.

De service adviseur  zei nog, nadat hij samen met mij en de monteur, onder de auto was door gelopen:

” Ik kreeg de indruk dat het allemaal net iets te snel voor je ging.”

Dat klopte helemaal.

Als service adviseur bij een regionaal toonaangevend bedrijf in de automotive heb je geen makkelijke taak.

Neil Young en Oldtimers.

Wat de service adviseur op dat moment niet in de gaten had, is dat ik besloten heb deze auto aan te houden.  Mijn muzikale held Neil Young heeft een wagenpark  aangelegd van Oldtimers. Op dit punt wil ik mijn muzikale held ook gaan volgen.

De eerste auto die in mijn Oldtimer park wordt opgenomen is de auto waar ik nu in rijd. Deze auto heb ik ooit gekocht bij POUW Deventer. Nog steeds ben ik er trots op dat ik in dit mooi bedrijf heb mogen werken. Er is echter maar één monteur die nog aan deze auto mag sleutelen.

 

Mijn leven & Auto's

Momenteel is er van alles gaande bij POUW. Mogelijk dat daardoor de service adviseur ook iets te snel ging voor mij. Ben er natuurlijk ook al weer een tijdje niet meer werkzaam. Klik hier voor het jubileum magazine 70 jaar POUW.

This Old Guitar

Het advies van de service adviseur snap ik maar al te goed. Het is aan mij wat ik er verder mee doe. Met het advies is niets mis. Echter een gevoel voor een auto schuif je niet zo maar aan de kant. Met deze auto heb ik van alles mee gemaakt. Het is net als mijn oude gitaar. Dreamin Man

Deze gitaar zal ik nooit weg doen. Zo zit het ook met de auto die ooit kocht bij POUW Deventer. Trots als een POUW rijd ik rond in deze auto.

Hopelijk nog heel heel lang.

Mijn muzikale held Neil Young aan het woord klik hier

 Werken met IPS

Soms wordt mij de vraag wel eens gesteld of ik weer bij POUW zou willen werken. Tot nu toe komt die vraag niet van POUW zelf. Het zijn vooral mensen buiten POUW die mij die vraag stellen.

Wat ik de afgelopen dagen gezien heb bij POUW, dan sluit ik niets uit. De kans dat ik weer terug kom is wel heel erg klein geworden gezien de ontwikkelingen binnen POUW Automotive. Vanuit hier achter mijn computer wens ik POUW en al haar medewerkers al het best toe richting de toekomst.

Waar ik wel ga werken in de toekomst  ligt op dit moment nog volledig open.

Momenteel heb ik een aanvraag gedaan voor een coaching traject bij het UWV. De arbeidsdeskundige van het UWV staat hier volledig achter.

Klik hier voor meer informatie over dit traject.

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

harrybartelds

Schrijvende redacteur de Lemelervelder. Daarnaast de online website de Sukerbiet en de Parel van salland. Bloggen doe ik op persoonlijke titel. Ambassadeur de Gift City. PR & Sponsering medewerker Neil Young festival Zuidhorn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s