Mijn eerste gitaar “les”.

Comes a time Neil Young

Het was op een zolderkamer – ik was denk ik een jaar of 14, 15 – dat mijn oudste broer tegen mij zei: “Ga, maar tegen over mij zitten, dan leer ik jou hoe je comes a time op gitaar kan spelen van Neil Young. Kijk maar gewoon hoe ik het doe.” De akkoorden van dit lied zitten in mijn geheugen gegrift. Evenals veel andere liedjes van Neil Young. Het was mijn eerste aanraking met de nog steeds in leven zijnde rock legende.

The Prodigal Sons

Mijn oudste broer heeft in zijn leven veel met muziek gedaan en doet dat nog steeds. Steeds vaker durf ik hardop te zeggen : “het is best gaaf zo’n broer te hebben die zo muzikaal is!” Muziek les krijg ik niet meer van hem. Dat ik bewondering voor mijn broer heb moge duidelijk zijn. Ja, ik durf nu ook wel toe te geven, dat ik ook best wel net zo goed gitaar zou willen kunnen spelen als hem. Dat zal echter nooit lukken. Doordat ik mijn linker pols ooit gebroken heb gehad kan ik niet of nauwelijks een barré akkoord spelen.

Klik hier uit de oude doos 2 meter sessie The Prodigal Sons 18-11-1993

Niet dat ik daarom nu begonnen ben aan gitaar les. Zeker niet. Het afgelopen jaar heb ik in Raalte een paar lessen gehad. Dat smaakte naar meer. Het doet en deed denken aan die eerste gitaar les van mijn broer. Tegen over iemand gaan zitten en dan gewoon kijken hoe hij of zij dat doet.

Nu ik weer in Zwolle woon heb ik gitaar les weer opgepakt. Mijn IPS Coach attendeerde mij op een goede gitaar leraar in Zwolle. Bij de eerste kennismaking was er gelijk een klik. Zowel met mijn IPS coach als ook met mijn gitaar leraar.

Wat is IPS klik hier

Tijdens de kennismaking met mijn ” nieuwe ” gitaar leraar bleek dat ik in de jaren 80 nog ongeveer tien lessen heb gehad van hem. Het lied waar ik momenteel op studeer is het lied Dreamin Man van Neil Young.

Om uiteenlopende redenen loopt dit lied sinds het jaar 2006 met mij mee.

De eerste les van mijn gitaar docent

Neil Young zelf aan het woord.

klik hier!

Dreamin Man
Neil Young

[Intro]
/G /Em /C /C /
/G /Em /C /C /

[Verse 1]
/G /Em /C /C /
I’m a dreamin’ man, Yes that’s my problem
/G /Em /C /C /
I can’t tell when I’m not being real.
/G /Em /C /C /
In the meadow dusk, I park my Aerostar
/G /Em /C /C /
With a loaded gun and sweet dreams of you.

[Chorus]
/G
I’ll always be a dreamin man
/Em
I don’t have to understand
/C /D /
I know it’s alright

Repeat this instumental twice after each chorus:

[Chord] G G
[Notes] B C D C B A B C B A

[Beat] :1 an 2 an 3 an 4 an 1 an 2 an 3 an 4 an 1 an 2 an 3 an 4

[Chord] C D C D C D

[Verse 2]
I see your curves and I feel your vibrations
You dress in black and white, your lost in the mall
I watch you disappear past “Club Med Vacations”
Another sleepless night a sun that won’t fall

[Chorus]
/G
I’ll always be a dreamin man
/Em
I don’t have to understand
/C /D /
I know it’s alright

[Verse 3]
Now the night is gone, a new day is dawning.
And our homeless dreams go back to the street.
Another time or place, another civilization
would really make this life feel so complete

[Chorus]
/G
I’ll always be a dreamin man
/Em
I don’t have to understand
/C /D /
I know it’s alright

[Outro]
/G /Em /C /C /G /Em /C /C
Dreamin Man (he’s got a problem) Dreamin Man
/G /Em /C /C /G /Em /C /C
Dreamin Man (he’s got a problem) Dreamin Man

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

5 gedachten over “Mijn eerste gitaar “les”.”

 1. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where
  I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

  Like

 2. Great beat ! I wish to apprentice even as you amend
  your web site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast offered
  bright transparent idea

  Like

 3. After looking into a handful of the blog posts on your site, I honestly like your technique of writing a blog.
  I book marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.
  Take a look at my web site as well and tell me your opinion.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s