Hoe ik Ambassadeur ben geworden van de Gift City; Twitteren voor Dummies.

Vrijwilligers werk is ook werk

In het jaar 2015 werkte ik voor een online veilingshuis. Voor dit veilingshuis ging ik naar veilingen door heel Nederland. Samen met een aantal collega’s zorgden wij ervoor dat klanten hun juiste “gewonnen” kavels mee kregen. We kwamen overal in Nederland. Van Noord- Holland tot aan Zeeland. Van Noord Groningen tot aan Zuid Limburg. Het was in een een periode dat er nog flinke klappen vielen in het bedrijfsleven. Mooie bedrijven geveild gezien. Op een gegeven moment was er geen werk meer voor mij.

Iemand in mijn netwerk zei tegen mij: “Meld je aan als vrijwilliger bij de Gift City” In eerste instantie dacht ik : “ik doe al zoveel vrijwilligers werk. Nog meer vrijwilligerswerk? Ik moet ook naar de bakker.” Daarom stuurde ik mijn c.v. toe met een salaris indicatie. Eén van de bedrijfsleiders belde mij op en zei iets in de trant van : “ Dit is niet de bedoeling Harry. Ik doe dit werk ook één dag in de week op vrijwillige basis, kom eens langs om te praten.”

kaart2

Met frisse tegen zin ging ik naar de Gift City toe. Ik woonde toen nog in Luttenberg. ( Later zou blijken dat de frisse tegenzin vooral ook te maken had met het feit dat ik in een ernstige depressie was beland.)

Wet op de participatie

Voordat ik het wist stond ik in de Gift City te schilderen en hielp ik mee in de Twinkel Winkel. Via het talentenbureau van de Gift City heb ik vier maand vrijwilligers werk gedaan bij een bedrijf in de Automotive.

Dit werk deed ik in het kader van de wet op de participatie. Met behoud van mijn ww uitkering mocht ik dit werk doen. Tevens werd ik vrijgesteld van mijn sollicitatieplicht . In deze vier maand verdiende ik dus geen geld. Wel kreeg ik twinkels op een pas. Deze twinkels kon ik besteden in de Twinkel Winkel en het City Café van de Gift City. Maximaal 100 twinkels per maand. ( 1 euro = 1 twinkel)

Op deze manier kon ik toch net wat extra’s doen. Voor mijn moeder met moeder dag een betaalbaar kleinigheidje halen, voor mijzelf wat kleren en voor mijn kinderen een kleine verrassing. Mijn kinderen komen ook graag in het City Café een hapje eten. Veertien dagen geleden nog wilde mijn jongste zoon in het City Café afspreken voor een lunch.

kaart1

Na drie contracten bij het mooie bedrijf in de automotive, werd mijn contract niet verlengd. Het bedrijf kwam met steekhoudende argumenten waarom mijn contract niet verlengd kon worden. Had verder niets met mij te maken zo werd mij verteld. Zuur dat wel.

Het riep bij mij de vraag op of de wet op de participatie niet haar doel voorbij schiet. Inmiddels ben ik via twitter in contact gekomen met een dame die heel veel over dit onderwerp weet. Maandag heeft zij een afspraak op niveau. Hopelijk lukt het haar dan haar gespreks partner duidelijk te maken dat er nog steeds mazen in de wet op de participatie zitten. Wilt u meer weten van deze dame klik dan hier!

De Twinkel Winkel

Inmiddels ben ik verhuisd naar Zwolle. Het mooie Luttenberg heb ik achter mij gelaten. Op zondag 15 december ga ik er voor even weer naar terug. Dan doe ik mee met de crossloop afstand 5 km. Als ik nu spullen dien aan te schaffen ga ik altijd eerst in de Twinkel Winkel kijken. Na mijn verhuizing had ik op een lijstje staan : plafond lampen, gewichten voor fitness en een boekje : Twitter voor Dummies.

Deze week vroeg mij iemand of je voor de Twinke Winkel moet kunnen aantonen dat je een laag inkomen hebt.

Het antwoord is NEE. Iederen mag er kopen. Rijk of arm maakt niet uit. Het is net een gewone winkel. Met dit verschil : in beginsel zijn de spullen die je in de Twinkel Winkel koopt nieuw en ongebruikt en gedoneerd door het bedrijfsleven.

Mijn boodschappen lijstje heb ik af kunnen vinken. Behalve het boek : Twitter voor Dummies. Ben jij – of ken jij – iemand die in het bezit is van het boek Twitter voor Dummies?

Twitter voor Dummies

Dan kom ik graag met jou in contact.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s