“Wij horen met onze ogen” een herinnering aan een “stokdove organist” : Vuurwerk vrije zone Holtenbroek!?!?

Hoe voelt gehoorverlies?

Ervarings deskundige Désirée Simons schreef een boek over gehoorverlies. In dit boek stelt Désirée Simons zichzelf kwetsbaar op door over haar eigen gehoor verlies te vertellen. Als kind werd ze slechthorend. Met hulpmiddelen en spraak afzien werd het leven weer leuker, zo vermeld de achterflap van dit boek.

Wij horen met onze ogen

In de vernieuwde versie van dit boek komen tal van onderwerpen aan bod. Ook laat Désirée andere mensen aan het woord over hun gehoorverlies. Het vernieuwde boek kan een hulpmiddel zijn voor belangstellenden of om gehoorverlies beter te begrijpen.

De stokdove organist wijlen Bert Stam.

Voor mij persoonlijk is het als muziek liefhebber – los van het onderwerp zelf, ik ben drager van een Baha en maak gebruik van de multi mic – een bijzonder mooie vernieuwde versie geworden. Met deze vernieuwde versie heeft Désirée mij namelijk een groot plezier gedaan door het artikel wat ik samen met wijlen Bert Stam en zijn vrouw Ineke heb gemaakt voor weekkrant De Peperbus, opnieuw op te nemen in haar vernieuwde boek.

Bert was stokdoof. Desondanks speelde hij orgel. Hij begeleide zelfs kerkdiensten. Zijn vrouw Ineke hielp hem daarbij. Bert kon heel goed liplezen. Ineke zong de tekst. Bert speelde het orgel spel. Zijn favoriete psalm was een improvisatie op psalm 57. Ter nagedachtenis aan Bert Stam, een improvisatie van deze psalm is te horen indien u hier klikt!

Wilt u meer over het werk van Désirée Simons weten en dit boek bestellen voor u zelf of misschien iemand dit boek cadeau doen? Klik dan hier!

Vuurwerk vrije zone Holtenbroek

Voor de wijkkrant Holtenbroek wil ik graag in contact komen met mensen die zelf slachtoffer zijn geworden van vuurwerk. Tevens wil ik graag in contact komen met mensen die zelf een vuurwerk vrije zone willen creëren samen met buurtbewoners in de wijk Holtenbroek.

Vuurwerk-stockfoto-Foto-RTV-Oost-Emiel-Geerding

Ben jij iemand – of ken jij – die vuurwerk slachtoffer is en woon je in Holtenbroek? Of ben jij iemand – of ken jij – die een vuurwerkvrije zone wil instellen en woon je in Holtenbroek?

Dan kom ik graag met jou in contact voor een verhaal in de december editie van de wijkkrant van Holtenbroek.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s