Code rood in Frankrijk; “het huis van mijn ziel”; “Mijn wens beroep” #mijnnatuurblijft : ” Erwin Nyhoff – Halelujah. “

Nog meer water in Frankrijk verwacht.

Vanmorgen kwam nu.nl met het bericht dat in Frankrijk code rood is gegeven. Verontrustende bewegende beelden komen er binnen. Ze verwachten nog meer water in Frankrijk. Klik hier voor de bewegende beelden. Terwijl ik dit bericht tik komt hier de zon binnen in mijn werk kamer. Ben toch blij dat ik op de tweede verdieping woon. Niet dat ik nu verwacht dat het water Holtenbroek bereikt, nee dat niet. Toch is het voor mij een gerust stellende gedachte dat ik nu op twee hoog woon.

Vanmorgen was ik in ” het huis van mijn ziel.” De voorganger van vanmorgen begon met het bericht van nu.nl Tevens vertelde hij dat hij een soort boekwerk klaar heeft liggen met daarin alle zaken die hij belangrijk vindt, mocht hij komen te overlijden. Hij en anderen hebben ook code rood gehad, zo vertelde hij. In ” het huis van mijn ziel” zei de voorganger: “Ik kan ze met de neus aanwijzen.”


Depressie kan dodelijk zijn.

Hij keek ( dacht ik tenminste ) ook even mijn kant op. Het schoot dan ook even door mij heen: “bedoelt hij nu mij?”. Een depressie kan immers ook dodelijk zijn. Daar ben ik mij volledig van bewust.

Beste lezer van mijn blog, vandaag werd ik ” in het huis van mijn ziel “, opnieuw bepaald bij de onverzoenlijke tegen stelling tussen leven en dood. En daar aan toegevoegd de onvermijdelijkheid van mijn eigen sterven. Daar kan ik echter niet altijd bewust bij stil blijven staan. Juist omdat ik leef. En omdat ik ook nog heel graag verder wil leven.

De voorganger doelde vermoed ik vooral op mensen die net als hem getroffen zijn door die rot ziekte wat kanker is.

Nee, ik heb geen code rood gehad. Wel heeft het behandelend team van mij, mij en mijn naasten uitgenodigd in een panel plaats te nemen. Een naasten panel. Dit gaat op 10 december 2019 gebeuren. Inmiddels heeft zich één persoon gemeld die wel in dit panel plaats wil nemen. Ben nog in gesprek met een tweede persoon.

Mocht u dit lezen en denken : “Harry, ik wil ook wel plaats nemen in dat naasten panel” neem dan even contact met mij op. Dan krijgt u of jij de uitnodiging met verdere informatie toegestuurd. Het zou mooi zijn indien er zich een derde persoon meld. Samen werken aan een beter leven.

Mooi.

Vandaag werden in “het huis van mijn ziel” alle namen genoemd van die mensen die dit jaar zijn overleden. Een aantal mensen, daar wist ik het van. Kende ze niet allemaal. Een enkeling kende ik alleen van naam. Vandaag hoorde ik voor het eerst dat ze het afgelopen jaar ons zijn ontvallen. Wat ik mooi vond, is dat een ieder een steen mocht pakken en daar de naam mocht opschrijven, van die persoon die niet genoemd is, waar je wel aan denkt.

Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Tijdens deze samen komst werden ook mooie liederen gezongen. Het muziek team was weer op volle sterkte. Met viool vind ik het altijd bijzonder mooi. Als ik de violiste hoor spelen, denk ik steeds aan het boek : het Ontembare Brein van Esther van Fenema.

Esther van Fenema is violiste en psychiater. Uit haar boek maak ik op dat ze een muziek poli heeft opgezet. Ze doet heel veel. Recentelijk was ze veel in het nieuws. Dit in verband met het feit dat ze samen met anderen een politieke partij heeft opgericht. Tevens is zij nauw betrokken bij het depressiegala wat op blue monday wordt georganiseerd. Januari 2020 ergens in het midden van het land.

Meestal maak ik mijn politieke voor k(l)eur niet bekend. Dit omdat ik schrijf voor een wijkkrant en niet voor een politieke partij. Landelijk gezien ligt dit anders. De stem wijzer hoef ik niet meer in te vullen. Landelijk ga ik in de toekomst stemmen op klik hier

Eén van de liederen die ook gezongen werd vanmorgen kunt u – als u dat zou willen – hier beluisteren. Het is een bewerking van dat wat wij vanmorgen zongen. Met achter het orgel mijn oud dorpsgenoot Harm Hoeve. Het Urker Vissers koor.klik hier

Mijn wensberoep.

Op dit moment ben ik werkzoekende. Recentelijk heb ik op een een functie gesolliciteerd, binnen een organisatie waar ik heel graag voor had willen werken. Helaas ben ik niet door de selectie procedure gekomen.

Dat vind ik echt oprecht jammer. De werkplek stond mij enorm aan. Mooi rustig. Voor mij als enkelzijdig horende en drager van een Baha helemaal perfect. Voordat ik mijn brief had geschreven ben ik naar de organisatie toe gegaan. Dit om te kijken hoe één en ander er werkt.

Afbeelding HCO

Voor mijn porto folio was ik op zoek naar een artikel wat ik geschreven had in het jaar 2012. Mijn eindredacteur van toen had mij er al eens op gewezen, dat ik artikelen die ik geschreven heb voor weekkrant de Peperbus, bij het Historisch Centrum Overijssel kon opvragen. Binnen een kwartier tijd kwam de papieren versie te voor schijn. Op een USB stick kreeg ik het artikel mee.
1 - Usb

Schrijven voor een krant is mijn wensberoep.

Mijn natuur blijft klik hier!

Mijn resumé en of cv zijn op aanvraag beschikbaar.

Uiteindelijk hebben we allemaal muziek nodig.

In ” het huis van mijn ziel “ heb ik vandaag een try out gedaan. Bij mijn Baha heb ik sinds een jaar een extra hulpmiddel. Een resound multimicrofoon. Via bluetooth maakt deze verbinding met mijn Baha. Deze week is mij verteld dat ik ook gebruik kan maken van ringleiding. Omdat ik op 6 december naar een theather concert ga van klik hier , en er dan geen tijd is één en ander uit te proberen heb ik dat in ” het huis van mijn ziel ” gedaan. Dit krijgt nog een vervolg.

Als afsluiter: Erwin Nyhoff – Hallelujah klik hier

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s