Sportrusten fan : “mijn omslag punt”; het advies wat ik mee kreeg: “Panel van Dimence”

Fan zijn van iets kan heerlijk zijn.

Zoals de meesten van mijn lezers inmiddels wel weten ben ik fan van Neil Young. Hij is mijn grote muzikale held. Ik heb  meer – muzikale helden – echter van hem ben ik de grootste fan.

Als je ergens fan van bent dan wil je dat graag delen met gelijkgestemden. In het Neil Young festival Zuidhorn heb ik mijn gelijkgestemden gevonden.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Weerstand.

Toen ik in het jaar 2006 met een initiatief begon voor een hardloopwedstrijd in de wijk Stadshagen proefde ik in het begin weerstand. De column van Wichert aan het Rot in de Herbergkrant laat  zien dat de Stadshagen Run nog steeds toekomst heeft.

Dat proef ik ook nu als ik vertel dat ik fan ben van sportrusten. Weerstand. Mijn gelijk gestemden heb ik gevonden in een loopgroep vlak bij huis. Een sportrusten groep.

Stans van der Poel.

Het gedachten goed van Stans van der Poel ligt aan de basis van sport rusten. Koen de Jong heeft dit allemaal opgeschreven in meerdere boeken. Hij ontwierp er een heus programma om heen. Beter bekend onder de naam 100 dagen sportrusten.  Klik hier indien je daar meer van wil weten. Andere boeken die ik ook heb gelezen zie de foto’s.

Omslagpunt.

Deze week ben ik samen met mijn trainer bij iemand op bezoek geweest, in Zwolle, die opgeleid is door Stans van der Poel. Doel van dit bezoek voor mij was mijn omslagpunt laten bepalen.  Het was erg plezierig voor mij dat mijn trainer mee keek. Hij weet nu ook wat mijn persoonlijke hartslagzone’s zijn.

Fietsen. 

Het advies van hem was duidelijk voor mij. Nog meer met de handrem er op trainen. De hartslag  zones waarin ik het beste kan trainen zijn helder.  Tevens moedigde hij mij aan wat vaker de fiets te pakken.

Dit in verband met mijn toch wel fors overgewicht. Dat is op zich geen straf voor mij. Eigenlijk ligt daar ook mijn basis. Als ik tot zoiets wordt aangemoedigd komt al heel snel de plezierige herinnering naar boven welke ik heb aan Tour de IJsselmeer en Luik – Basten Aken – Luik. Straks stap ik op de fiets. Op zoek naar overschoenen voor in de winter.

het-was-niet-alleen-maar-leuk-tijdens-mijn-depressie

 

Panel van Dimence.

Op 10 december 2019 heb ik een afspraak bij Dimence Raalte. Dit in verband met mijn behandeling die ik onderga voor een depressie. Samen werken aan een beter leven. Dat is het thema.

Zelf mocht ik mensen uitnodigen, zitting te nemen in een panel. Samen met een gespreksleider wordt dan één en ander besproken. De uitslagen van deze meting en het advies neem ik mee naar dit gesprek.

Op dit moment zoek ik  eigenlijk nog één of twee personen die ook in dit panel plaats willen nemen. Lijkt  u of jou dit wat omdat mijn welzijn ook jou aan het hart gaat?

Schroom niet dan even contact met mij op te nemen.

Wolken

 

 

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke titel, ambassadeur de Gift City als vrijwilliger betrokken bij de stad verbeeldt, schrijvende redacteur Vinexpress de wijkkrant van Stadshagen ( Zwolle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s