“Met je mobiele telefoon in de hand lekker naar buiten!”: Pokemon Go!

In Holtenbroek woont Tom Kuilder (39) Elke week wandelt hij gemiddeld vijftig kilometer. Hij doet dit met zijn mobiele telefoon in de hand. Hij is liefhebber van het spel Pokémon. Hij speelt dit spel omdat hij als ICT-er veel achter het beeldscherm zit. Het spel Pokémon brengt hem, zijn vriendin en kinderen naar buiten.

Een rage die in 2016 begon.

Misschien herinnert u zich nog wel de beelden in het NOS Journaal. Mensen die bij de eerste zonnestralen de duinen introkken. Op zoek naar Pokémon. Het was in het jaar 2016. De rage lijkt voorbij. Niet in Holtenbroek. Aan zijn tafel thuis onder het genot van een kop koffie vertelt Tom Kuilder enthousiast over het spel wat hij met zoveel plezier al een paar jaar speelt. “Het begon voor mij dat ik meer wilde bewegen. Voor mijn werk als ICT-er zit ik veel achter het beeldscherm. Krijg dan weinig beweging. Dit spel brengt mij naar buiten. Het is niet alleen het spel. Het heeft ook een sociaal aspect. Mensen ontmoeten. Sommige opdrachten dien je met een groep doen. Tijdens een dergelijk wandeling maak je onderweg een praatje met elkaar. Je helpt niet alleen met een spel. Maar ook met andere zaken en zo ontstaan er nieuwe vriendschappen. ”

Alle deelnemers verzamelen zich op een vooraf afgesproken plek.

Ongeschreven regel.

Terwijl Tom zijn mobiele telefoon er bij pakt en het spel laat activeert zegt hij: “We hebben een aantal regels. Eén van de belangrijkste regel, we willen geen overlast veroorzaken als groep. Het is wel eens voorgekomen dat we steeds op een bepaalde plek vlak verzamelden. Daar kwamen vragen over. Nadat we hadden uitgelegd wat we doen, zijn we de volgende keer op een andere plek gaan verzamelen. ” Ton vertelt verder: “ De belangrijkste regel is altijd respect voor anderen blijven houden. Het is en blijft een spelletje. En daarbij, er zijn ook deelnemers met een beperking. We vinden het belangrijk dat deze groep mensen zich ook welkom voelen. De sfeer in de groep is goed en onderling is er weinig vijandigheid. Iedereen kan mee doen. Er doen artsen mee, advocaten, mensen die geen werk hebben en mensen zoals ik die ook in de ICT werken. Soms ontstaat er spontaan het idee als groep een BBQ te organiseren. Dat maakt het ook zo leuk.” zegt Tom.

Het spel is begonnen.

Google

Wordt je door het enthousiasme van Tom geprikkeld ook in beweging te komen? Wil je mee doen? Dat kan. Via de play store kan je het spel Pokémon Go gratis ophalen. Via een app groep houden de deelnemers elkaar op de hoogte. Wil jij je aanmelden voor deze app groep zo ook mee te doen met deze activiteit stuur dan een e- mail naar Tom Kuilder met in het onderwerp de vermelding Pokémon Go en je mobiele nummer. Dan voegt hij je toe aan de groepsapp. Mail adres Tom : t.kuilder@gmail.com

Aan alles merk je dat Tom erg veel lol en plezier beleefd aan zijn buiten activiteit. Het spel is oorspronkelijk door Google bedacht. Later is er een ander bedrijf geweest die het verder ontwikkeld heeft. Het is een spelvorm mensen in beweging te krijgen. Volgens Ton zijn er in Zwolle naar schatting 3 á 4.000 mensen die dit spel spelen en lopen landelijk de schattingen uit naar 2 á 300.000 deelnemers. De leeftijd van de deelnemers van de groep in Holtenboek varieert van 11 jaar tot en met 66 jaar.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke titel, ambassadeur de Gift City als vrijwilliger betrokken bij de stad verbeeldt, schrijvende redacteur Vinexpress de wijkkrant van Stadshagen ( Zwolle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s