Gezocht een chauffeur: “Out on the weekend”

Neil Young Festival Zuidhorn.

Op zaterdag 4 April 2020 wordt wederom het Neil Young Festival georganiseerd in Zuidhorn. Initiatief nemer van het eerste uur Arnold Wegman mikt met dit festival op 350 / 400 bezoekers en muzikanten. Arnold daar over : ”  Het is altijd de intentie geweest om een festival te organiseren speciaal voor de echte Neil Young fan. Kwaliteit staat ver boven kwantiteit. De bezoekers vormen ieder jaar een saamhorige hechte Neil fan familie en dat wil ik graag zo houden , te grootschalig maakt het vaak wat onpersoonlijker is mijn mening en hier worden vaak vele vriendschappen gesloten. Het is dan ook niet een commercieel evenement en er wordt ook geen winst gemaakt.  Het is een internationaal festival met bezoekers en muzikanten die speciaal uit diverse landen helemaal naar Zuidhorn rijden en vaak ergens blijven overnachten of met een camper, caravan of tentje komen. Men mag op de grote parkeerplaats gratis overnachten  Het is een evenement waar zowel alle muzikanten als bezoekers volop kunnen genieten. Er worden uitsluitend songs gespeeld (door zo’n 8 bands en jamsessies)  met songs in hun setlists van Neil Young (Crazy horse) CSN&Y, Buffalo Springfield.”

Zwollenaar Carlo Nijmeijer had gehoord van dit festival en heeft het plan opgevat dit jaar ook eens naar dit festival te gaan. Het kleinschalige van het festival spreekt hem wel aan.

Carlo Nijmeijer in Israël op de foto met Ramses Shaffie

Carlo Nijmeijer is min of meer landelijk bekend geworden van kwis progamma’s waar ze makkelijk vragen stellen. Carlo daar over: ” Ja het waren allemaal makkelijke vragen anders had ik het antwoord toch niet geweten.? Ja dat is simpel.” Carlo heeft tot nu toe geen saai leven gehad. Aan de hand van fotomateriaal verteld hij mij – in zijn woonkamer – hoe zijn leven is verlopen.

Carlo in één shot met één van de beste zangers van Nederland.

Carlo wil samen met een vriend uit de wijk Holtenbroek naar dit festival toe. ” Hij is transgender. Ja tegenwoordig kan dat gewoon. Doen we niet moeilijk over. Hij is één van mijn beste vrienden” Nu had Carlo in de wandelgangen gehoord dat er mogelijk een bus vanuit Zwolle naar dit festival gaat. Dat zou voor Carlo een mooie oplossing zijn. Immers Carlo heeft alleen maar een fiets.

Nel Bannink van het Leger des Heils was met haar collecte bus altijd welkom in Swing Café de Dokter

Echter met een bus wil Carlo niet mee rijden. Hij wil zelf kunnen bepalen wanneer hij terug wil. In zijn woonkamer zegt hij: ” Luister nou. Als ik daar straks in Zuidhorn ben. En het is, ik zeg maar wat, vijf uur in de middag. Mijn vriend en ik we hebben het helemaal gehad. Dan wil je toch niet op die bus moeten wachten? Op de fiets heen en terug ga ik niet doen. Iemand moet mij thuis voor de deur oppikken en op het moment dat wij weer terug willen dan willen we gewoon terug. Zo moeilijk is dat toch niet? “

Met deDJ van Swing Café de Dokter Hans Stroeve

Sinds begin jaren 80 ken ik Carlo. Toen ik op de middelbare school zat gingen we soms vrijdags s’middags naar Swing Café de Dokter. Heb daar toen mijn eerste liefde leren kennen. Zij heeft mij toen van de kroeg en de eenzaamheid gered. Toen deze liefde over was kwam ik weer in Swing Café de Dokter.

Waar kennen we die ook al weer van?

Terwijl Carlo allerlei foto’s uit zijn verleden laat zien zegt hij: “Je ziet wel ik ben niet graag alleen. Ga ook niet graag alleen ergens naar toe. Daarom wil ik vragen of een vriend uit Holtenbroek mee gaat.”

Dan opeens tovert hij een script van een Suske en Wiske te voorschijn. Originele tekeningen. Speciaal voor hem gemaakt.

Uniek .

Bij deze doen wij de volgende oproep voor Carlo: Wie heeft er zin en tijd deze Zwollenaar – die vol met verhalen zit – te vervoeren naar het Neil Young Festival Zuidhorn? Er wordt van je verwacht dat je Carlo thuis ophaalt. Op het moment dat hij naar huis wil rijd je hem zonder dralen weer terug.

Belangstelling ?

Laat dan even een reactie achter op dit bericht.

Wil je eerst meer weten van dit festival klik dan hier http://www.neilyoungfestivalzuidhorn.nl

Tot slot de meester zelf aan het woord. Out on the weekend. https://www.youtube.com/watch?v=08ts6hekHlc

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s