Zwarte zone visie; De lampen theologie van Wethouder René de Heer.

Omdat wij als redactie de zwartezonevisie en alles wat daar mee te maken heeft op de voet volgen ging ik op 9 maart 2020 naar het gemeentehuis om plaats te nemen op de publieke tribune. Het was een wonderlijke avond. Het begon met een parkeerboete. Normaal gesproken ga ik altijd op de fiets als ik de stad in ga. Dit keer niet. Meestal parkeer ik mijn auto tegenover de winkel van Beter horen. Dit omdat je daar  in de avond uren geen parkeergeld hoeft te betalen. Prettige bijkomstigheid : het is vlakbij Café de Singel. Een gelegenheid waar ik altijd graag en met plezier kom voor een af afzakkertje.

Dit keer kon ik mijn auto daar niet kwijt. Na wat rond rijden kwam ik bij de Plantage kerk uit. Waarom  je bij de ene parkeerplaats wel dient te betalen en bij de andere niet is voor mij volkomen onduidelijk. Vermoed dat dit wel eens de lampentheologie van onze wethouder René de Heer kan zijn. Immers hij gaat over Assendorp en de Binnenstad. Ben mijn bezwaarschrift al aan het voorbereiden.  Het gaat toch even om een bedrag van € 65,00. Dit lijkt meer op een zwabber beleid. Maar goed dit ter zijde.   

Toen ik richting gemeente huis wandelde en er bijna was hoorde ik opeens vlak achter mij, ja wat hoorde ik, kon het niet plaatsen. Daarom keek ik over mijn schouder en zag in mijn rechterooghoek een man met fiets op de grond liggen. Onmiddellijk draaide ik mij om en hielp hem overeind. Bebloed gezicht bril kapot het zag er niet goed uit. Hij vertelde dat hij naar de gemeenteraad vergadering wou dit in verband met zijn werk voor de krant. Op mijn vraag of ik nog iets voor hem kon betekenen zei hij:  “ Nee, dank je wel. Red mij wel ”. Omdat ik toevallig een aantal wijkkranten van Holtenbroek bij mij had stopte ik een exemplaar in zijn fiets tas en wenste hem sterkte. Het zag er echt niet goed uit.

Een paar dagen later kreeg ik de volgende mail :

Dag Harry,

Gisterenavond zag je bij het stadhuis een fietser onderuit gaan en stapte je erop af en vroeg of je kon helpen. Bedankt daarvoor. Die fietser was ik. Ik had een wondje boven mijn wenkbrauw dat gisteravond nog is gehecht door de huisartsenpost. Volgende week mogen de hechtingen er al weer uit. Verder gaat alles goed.

In de gauwigheid gaf je me de wijkkrant van Holtenbroek en jouw naamkaartje. Als verslaggever van de Wijkkrant Zwolle-Zuid ben ik erg geïnteresseerd hoe de andere wijkkranten eruit zien. Ook begrepen dat jullie willen voorkomen dat door de ‘ja-ja sticker” wijkkranten niet meer in alle brievenbussen mogen worden gedistribueerd. Ook onze eindredacteur Bart Vergeer en de voorzitter van onze wijkenvereniging Jurjen Zijlstra zijn al in actie gekomen.

Met vriendelijke groet van

 Hennie Vrielink

Vrijwillig verslaggever van Weblog Zwolle en de Wijkkrant Zwolle-Zuid

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke titel, ambassadeur de Gift City als vrijwilliger betrokken bij de stad verbeeldt, schrijvende redacteur Vinexpress de wijkkrant van Stadshagen ( Zwolle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s