Het kantoor van de politie in de wijk Holtenbroek: “ zo zie ja mar weer niks is zoas ’t lek” ( Best tof Skik)

Zo af en toe neem ik eens een wijkkrant ter hand van onze omringende wijken. Zo ook recentelijk die van de Vinexpress. De wijkkrant van Stadshagen. Bij deze krant is mijn loopbaan begonnen als schrijvende redacteur. In het jaar 2006 reageerde ik destijds op een openstaande vacature. Met veel lol en plezier heb ik toen een aantal jaren voor deze krant geschreven. Tegenwoordig ziet de krant er veel beter uit dan in de tijd toen ik er voor werkte. Echt het is een kwalitatief uitstekend en goed verzorgde krant. Er zit dan ook een door de wol geverfde hoofdredacteur op. Gepokt en gemazeld in de Politiek van Zwolle. Het is niemand minder dan oud wethouder Bert Kunnen die de eindregie heeft over de redactie.

In de editie die ik mee had genomen stond een diepte interview met een van de wijkagenten. Ondermeer kwam aan de orde, dat politie minder zichtbaar is in de wijk. Het riep bij mij de vraag op hoe dat in Holtenbroek zit. Mijn eerste gedachte was ze zullen wel bij het Deltion College zitten. Daar vroeg ik een medewerker er naar. Die zei: “ Ja volgens mij zitten ze daar ergens aan de andere kant van de weg.”

Dat was snel gevonden dacht ik. Het zebrapad overlopend viel het mij op dat er echt ontzettend veel studenten geen gebruik maken van het zebrapad en gewoon zelf kiezen hoe ze over steken. Voor het doorgaand verkeer heel erg hinderlijk. Als ik het voor het zeggen had bij Deltion dan gaf ik onmiddellijk opdracht een loopbrug te bouwen door studenten. Handhaving indien men geen gebruik maakt van de loopbrug. Maar goed ik heb het daar niet voor het zeggen. Daarom dit nu terzijde.

Toen ik aan de overkant kwam werd ik benaderd door een man die naar later bleek docent van Deltion is. Op mijn vraag waar hier de politie zit wist hij te vertellen dat ik hier niet mocht komen en dat het gebied waar ik mij bevond alleen voor personeel was. Toen ik uitlegde dat ik bezig was met een onderzoek voor de krant kreeg ik een heel ander antwoord. Hij vermoede dat ergens nog wel een kantoor was van de politie.

Toen ik na veel zoeken en vragen er niet achter kwam waar de politie in de wijk kantoor heeft, heb ik via twitter contact met de politie gezocht. Het antwoord van de politie was: “ Op het hoofdkantoor aan de Kogellaan 8 te Zwolle zitten ( tijdens kantooruren) een aantal medewerkers klaar om uw vragen te beantwoorden. We zitten vaak als WA bij de Deltion College en als het licht brand kan men aankloppen. Echter wilt u aangifte doen……..Hoofdbureau”

Ik dacht: “ O zit dat zo? Da weeeeeeek dan weer mooiiiiiii! Zo zie je mar weer niks is zo as ’t lek ” Even later kwam er via twitter nog een aanvulling: “ Ter aanvulling…….Moet er wel een auto/fiets voor de deur staan!!!! Zit een lichtsensor in onze kamer en die gaat pas na een “ aantal ” minuten uit!!! ”


Wilt u er zeker van zijn dat u een agent te spreken krijgt denk aan het volgende:

Woont u in de wijk Holtenbroek en heeft u vragen aan de wijkbeheerder van SWZ, de opbouwwerker van Travers Welzijn of de wijkagenten van Holtenbroek: Dan bent u elke WOENSDAGAVOND tussen: 19:00 – 20:00 uur welkom op het WIJKSPREEKUUR…in de HUD…Buxtehudestraat 88 te Zwolle. straat 88 te Zwolle.

Naschrift :

Via het twitter account @POL_ZwolleNoord laat de politie het volgende aan mij weten: Goedemorgen Harry, we hebben je artikel met veel plezier doorgelezen!! Eén klein puntje van kritiek: Ondanks de vaste plek in de wijk ben je helaas vergeten te vermelden dat wij wel bereikbaar zijn via 0900-8844, http://politie.nl, Twitter & instagram.

Waarvan akte!

Best tof Skik https://www.youtube.com/watch?v=5aEUscBhlAQ

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke titel, ambassadeur de Gift City als vrijwilliger betrokken bij de stad verbeeldt, schrijvende redacteur Vinexpress de wijkkrant van Stadshagen ( Zwolle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s