Huisarts in corona tijd.

In Holtenbroek is huisartspost Holtenzorg gevestigd. In deze praktijk werkt ook Margreet Hollebrandse – van Duijvenboden (31) uit Apeldoorn. Sinds het jaar 2018 werkt ze in deze praktijk op de dinsdag, woensdag en donderdagmiddag. Tijdens haar studie geneeskunde heeft ze besloten voor het vak huisarts te kiezen. Het spreekt haar aan dat je als huisarts alle facetten van het leven mee maakt. Van geboorte van kinderen tot sterven begeleiding bij ouderen.

Samen gezond

Heb je geen corona gerelateerde klachten? Dat is de vraag die gesteld wordt als je de praktijk van Holtenzorg binnenkomt. Alleen op afspraak kom je nog binnen. Het is woensdag 1 april 2020 als ik mij meld voor een interview met huisarts Hollebrandse. Bij binnenkomst dien ik mijn handen te wassen met desinfecterende alcohol en krijg ik een mondkapje voor. Als je niet beter zou weten dan zou je kunnen denken dat het een 1 april grap is. Terwijl ik in de wachtkamer plaats neem hoor ik uit de radio boxen: “Heeft u moeite met slapen? Meld u zich dan nu aan bij samengezond.nl voor handige tips. ” Voor mij ligt op de lectuur tafel een Margriet. Normaal zou ik een Margriet niet snel als lectuur in mijn handen nemen. Nu wel. Op de voor pagina staat: “Tegen jezelf praten raar? Welnee! Het is zelfs gezond!”

Huisarts Hollebrandse

De Bolle Bieste

Een vriendelijke stem zegt: “Komt u verder. Oh, ik zie dat ze u ook een mondkapje hebben gegeven? Die mag u van mij wel afdoen hoor. Alleen patiënten die zelf wat verkoudheidsklachten hebben en toch in de praktijk moeten komen, vragen we bij binnenkomst een mondkapje voor te doen.” Terwijl ik mijn mondkapje afdoe voegt ze eraan toe: “Als u maar wel afstand houdt.” Terwijl we op ruim anderhalve meter afstand van elkaar zitten, komt het gesprek al snel op corona. Huisarts Hollebrandse vertelt hoe er in de praktijk gewerkt wordt. “Patiënten kunnen in deze corona crisis niet zomaar naar de praktijk toe komen. Altijd dient er eerst telefonisch contact te zijn. De dokter assistenten hebben voor de beoordeling van corona gerelateerde klachten een protocol die ze volgen. Dit protocol is onder meer gebaseerd op de ervaringen in Brabant. Voor patiënten die symptomen vertonen van corona virus is een speciaal hoest praktijk ingericht in de huisartsenpraktijk “de Bolle Bieste“, aan de Rembrandlaan.

Kwetsbaar

Huisarts Hollebrandse zegt: “Wij willen onze patiënten op het hart drukken ons ook te bellen als er geen corona gerelateerde klachten zijn. We merken in deze periode dat mensen wat terughoudend zijn, contact met ons te zoeken. Terwijl er wel serieuze klachten zijn. Daarom willen we als tip geven eens op Thuisarts.nl uw klacht op te zoeken. We willen tot deze mensen dan ook zeggen, schroom niet uw huisarts te bellen als u klachten heeft. Wij willen er voor al onze patiënten zijn. ”

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Eén gedachte over “Huisarts in corona tijd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s