Stichting Present Zwolle biedt Eerste Hulp Bij Vervelen.

In Zwolle is een stichting actief die mensen hulp verleent bij verveling. De stichting luistert naar de naam Present. Het advies van de minister-president: “Houd afstand: Blijf thuis ” wordt door Present serieus genomen. Het interview met Elsje Goudzwaard (46) – coördinator Stichting Present Zwolle – verloopt dan ook via Skype.

Ietwat onwennig begin ik aan dit interview. Ook aan mijn gesprekspartner merk ik dat het even zoeken is. Je mist via Skype toch net die informatie die je wel krijgt als je elkaar face to face ziet en spreekt. Elsje vertelt dat de stichting in deze tijd van corona crisis op allerlei manieren extra kwetsbare mensen in de Zwolse samenleving helpt en ondersteunt deze tijd goed door te komen. Terwijl ze de camera van de laptop wat heen en weer beweegt zegt ze: “Ja, kan je mij zo goed zien?” waarop ik terugzwaai en zeg: “Ja, ik zie je goed.”

Elsje Goudzwaard.

Elsje vertelt verder over Present Zwolle: “Op dit moment hebben we meer vrijwilligers dan hulp vragen. Present is bedoeld voor die mensen die de initiatieven voor hulp zelf niet bereiken. Doorverwijzing door hulpverleners is bij deze groep dan ook nodig, dit komt inmiddels op gang. Via onze Facebookpagina – @presentzwolle – delen we veel over de mooie activiteiten die vrijwilligers momenteel doen, zoals boodschappen. ”

 Dat sociale media nu ook een meerwaarde heeft blijkt al snel als Elsje vertelt over het taalproject: “we gebruiken Whatsapp nu voor taal maatjes. Ja, nu we elkaar niet meer face to face kunnen zien en spreken blijkt dat dit een goed en een werkbare oplossing is. Onze corona vrijwilligers zijn heel erg inventief en vinden altijd weer mogelijkheden mensen verder te helpen.”

 Speciaal voor ouders met kinderen is het pakket Eerste Hulp Bij Vervelen in het leven geroepen. Elsje daar over: “Dit pakket is bedoeld voor ouders met kinderen. De vrijwilligers brengen hen een EHBV -pakket op maat. Daar zit van alles in. Spelletjes, puzzels, speelgoed etc. etc. Nu de kinderen verplicht hele dagen thuis zitten kan de verveling snel toe slaan. ”

Voor het werk wat Present Zwolle doet is het grotendeels afhankelijk van giften uit het bedrijfsleven en particulieren. Nu de economie harde klappen te verwerken krijgt, voorziet Elsje ook problemen voor de stichting. Er zijn in totaal 6 betaalde krachten in dienst verdeeld over 3,5 fte. Wil jij Present helpen Present te blijven? Voor meer informatie zie de website http://www.presentzwolle.nl/doneren

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s