Herstel afdeling voor Zwolse dak-en thuislozen : “Een Zwollenaar die heeft een hart van goud!”

In Zwolle is de stichting Hart voor Zwolle in samenwerking met het Leger des Heils afdeling Zwolle bezig met het opzetten van een herstel afdeling voor dak-en thuislozen  die ziek zijn en wellicht corona hebben. Voor deze afdeling hebben zich veel vrijwilligers gemeld. De organisatie is heel blij met dit overweldigend aanbod van vrijwilligers.

Teamleider Eline Ploegman

Teamleider Eline Ploegman (26) vertelt tijdens een telefonisch interview het volgende: “Hart voor Zwolle is vijf jaar geleden opgericht. Sinds de oprichting proberen we jongeren enthousiast te maken zich in te zetten voor kwetsbare en eenzame mensen in de Zwolse samenleving. Zo hebben we het maatjes contact, waarbij een vrijwilliger verbonden is aan een kwetsbare of eenzame inwoner van de Zwolse samenleving. Het gaat dan om langdurig maatjes contact. Ook kleine klusjes pakken de vrijwilligers op. Bijvoorbeeld boodschappen halen of het schrijven van een kaart. ”

Terwijl op de achtergrond via de radio de laatste berichten met betrekking tot de coronacrisis te horen zijn verteld Eline verder: “Iedereen kan vrijwilliger worden bij Hart voor Zwolle. Je hoeft dus niet een jongere te zijn een bijdrage te kunnen leveren.”

De herstel afdeling voor daklozen is bedoeld voor mensen die nu in de Herberg of bij het Leger des Heils onderdak hebben gevonden. Vaak slapen ze met tien personen op één kamer. Mochten deze mensen ziek worden of ziek zijn en er is een vermoeden van besmetting door het coronavirus, dan komen ze op de herstel afdeling terecht.

Eline: “We zijn echt verrast door de enorme bereidheid in de Zwolse samenleving, juist in deze tijd wat voor een ander te willen betekenen. We hebben nu twintig vrijwilligers die klaar staan om zich voor langere tijd in te zetten op deze afdeling. In totaal zijn er ruim honderdzestig mensen die zich via Hart voor Zwolle hebben ingezet tijdens de corona tijd. Het was voor ons best spannend deze vraag neer te leggen in de Zwolse samenleving. We vragen natuurlijk wel wat van de mensen. We zijn nu helemaal voorbereid. Tot nu toe is er gelukkig nog geen vermoeden van besmetting met het virus onder de daklozen. Dat kan echter heel snel veranderen. Wij zijn er in ieder geval op voorbereid ”

Via facebook kan je meer lezen wat de stichting zoal doet voor de Zwolse samenleving. Misschien denkt u nu als lezer: “Ik wil mij ook als vrijwilliger inzetten voor de Zwolse samenleving”. Dat kan! Aanmelden kan via de website www.hartvoorzwolle.nl

Een Zwollenaar die heeft een hart van goud!

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s