Soep bus in Holtenbroek is er voor iedereen!

Soms als ik rond de klok van achten een rondje wandel kom ik de soep bus tegen op de grote parkeerplaats naast het winkelcentrum. Vaak staan er mensen rondom de bus. Omdat ik nieuwsgierig ben wie de mensen achter de bus zijn en wanneer ze er staan zoek ik contact met de coördinator van de soep bus Jenske Koornstra.

Via de app laat ze weten dat ze een emotionele dag heeft gehad en er nog niet aan toe was gekomen te reageren. We spreken af direct even te bellen. Jenske verteld: “Iedere Zondag, maandag, dinsdag en vrijdag avond staat de soep bus in Holtenbroek. Rond de klok van20.00 uur kan iedereen die dat wil een tas met inhoud meekrijgen. Het is een initiatief van het Leger des Heils. Al zo’n 17 à 18 jaar wordt dit gedaan. ”

Jenske verteld enthousiast verder: “Momenteel komen er verspreid over de vier locaties zo’n 20 tot 50 mensen op de soep bus af. De tijd dat het alleen voor de dak en thuis lozen was is niet meer. We zien dat mensen die gebruik maken van de voedselbank soms net te kort komen. Bij ons krijgen ze dan net dat kleine beetje extra. Een paar belegde boterhammen, brood, op vrijdag fruit en soms wat extra’s zoals frisdrank. ”

Naast dat de bus in Holtenbroekstaat, komt ze ook bij de Mediamarkt, Dieze naast fiets cycloon en op de turf markt. Op mijn vraag voor wie het bedoeld is zegt Jenske: “In beginsel voor iedereen. We vragen alleen naar je naam. Verder niets. Wil je met ons praten dan kan dat. Wil je niet praten? Geen probleem. Wij vinden het belangrijk dat niemand zonder eten zit.”

Op de vraag of er door de corona crisis meer mensen gebruik maken van de soep bus zegt Jenske: “We zien in de breedte een toename van het aantal mensen dat gebruik maakt van deze mogelijkheid. We vermoeden dat het voor veel mensen in de kwetsbare doelgroep het gewoon toch lastiger is geworden de eindjes aan elkaar te knopen.”

Bent u – of kent u – iemand die het niet breed heeft? Kunt u wel wat extra’s gebruiken? Schroom niet je te melden bij de soep bus. Iedere zondag, maandag, dinsdag en vrijdag avond 20.00 uur. OP de woensdag avond worden er warme maaltijden uitgedeeld.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s