Café de Singel in het slot; Waor gaon we naortoe

Café de Singel

Vanmorgen in de Stentor een artikel van Pieter Steenbergen over de ondergang van Café de Singel. Corona wordt aangewezen als de oorzaak van deze sluiting. Je vraagt je dan toch af: “waar gaat dit naar toe?” Echt zonde van zo’n mooi café met een rijke historie in Zwolle. Wat volgt hierna? Ik vrees dat dit een domino effect zal gaan veroorzaken.

De Stentor maandag 5 Oktober 2020

Bierglazen

Vorige week donderdag avond heb ik mijzelf op twee biertjes getrakteerd. Gewoon in de thuis situatie. Leffe 0 %. Inmiddels heb ik ruim twee jaar geen druppel alcohol gedronken. Hij En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe – Heineken – is gewoon een criminele organisatie. Niemand begint met alcohol te drinken om er verslaafd aan te raken. Toen ik de Leffe 0% dronk dacht ik : “eigenlijk zou ik zo’n echte Leffe bierglas moeten hebben.”

Glazen

Op mijn wenken werd ik bediend. De volgende ochtend stuurde de Gift City de volgende tweet de wereld in:

” De Twinkelwinkel heeft een partij nieuw glaswerk. Bierglazen met opdruk van bekende merken. Schenking van een café dat helaas als gevolg van Corona de deuren heeft moeten sluiten. We zijn de eigenaar erg dankbaar dat hij onder deze omstandigheden toch nog aan ons heeft gedacht.”

Bierglazen in de Gift City

Ochtendwandeling

Tijdens mijn ochtendwandeling heb ik de Twinkel winkel van de Gift City bezocht. In eerste instantie kon ik Leffe glazen vinden tussen al die glazen. Net toen ik de winkel wilde verlaten zei de bedrijfsleider tegen mij: “Harry heb je het kunnen vinden?” waarop ik antwoordde : “Nee helaas niet.” Waarop de bedrijfsleider zei: “Heb je het Ria al gevraagd? ” en wees naar de vrijwilliger van de Twinkel winkel, “zij weet alles wat er in de winkel staat. Als zij het niet kan vinden dan is het er echt niet.” Terwijl we naar de glazen toe liepen zei ze: “Ja die hebben we volgens mij wel, ik heb ze gezien, de vraag is waar staan ze?” Opeens wees ze naar boven en zei : “kijk daar staan ze.” Terwijl ze op een trap stond om er bij te kunnen zei ze :” En oohh kijk daar daar staan er nog meer.”

Leffe bierglazen uit de Gift City

Terwijl ik naar huis wandelde dacht ik aan de periode dat ik bij een online veilinghuis werkte. Heel Nederland heb ik rond getrokken. Mensen kavels meegeven, die ze na bieding via internet gewonnen hadden op de veiling. Terwijl ik verder wandelde kwam er spontaan een liedje op in mijn kop.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s