Eenzaamheid onder ouderen; Laatste weekend Zilveren Camera Expositie.

Vijftig kaarten per dag!

In de Stentor van vandaag komt onder meer Simone Boshove aan het woord. Deze week was de week van eenzaamheid. De verslaggever van de Stentor – Carmen Kuik – heeft met de koptitel : “Creatief de eenzaamheid te lijf” de lading van het artikel te pakken.

Simone Boshove : “De kaarten komen met bakken tegelijk binnen ik krijg er dagelijks wel vijftig binnen.”

Met verschillende instanties hebben ze een actie opgezet en alle zeventigplussers in Zwolle een kaart gestuurd . Er zat een antwoord kaart bij die ze terug konden sturen. Dat er zoveel binnenkomt is niet verwonderlijk. Wel schrijnend. Mijn moeder ( woont niet in Zwolle ) hoort ook tot de zeventig plussers. Als broers en zussen hebben we met onze moeder al langere tijd de afspraak dat elke week één van ons haar bezoekt. Dat gaat al een hele tijd goed.

Wordfeud.

Ondanks haar leeftijd red ze zich prima. Sinds kort speel ik het spel Wordfeud met haar op de mobiele telefoon. Ook met Whattsapp kan ze zich prima redden. Zelf heb ik een tijdje in zorginstelling gewerkt met ouderen. Zou ze niet de kost willen geven die geen enkel contact meer met hun kinderen hebben. Vermoed dan ook dat er onder die vijftig kaarten die per dag binnen kwamen veel mensen zijn die geen of nauwelijks meer contact hebben met hun kinderen.

Jongeren.

Simone Boshove sluit af met de woorden : “SamenZwolle wil uiteindelijk ook meer aandacht aan jongeren geven, maar dat staat nog niet op de planning omdat we nu met deze ouderenactie bezig zijn.”

Voor eenzame mensen in Zwolle wordt veel gedaan. Een organisatie die zich al langere tijd voor eenzame mensen in Zwolle inzet, is de organisatie Hart voor Zwolle. Een organisatie die gedragen wordt door heel veel jongeren uit de stad Zwolle.

Hart voor Zwolle

De Zilveren Camera Expositie

Dit weekend is het laatste weekend dat de Zilveren Camera Expositie in Zwolle aanwezig is.

Warm aanbevolen!

Reserveren in verband met corona kan via de website www.destadverbeeldt.nl

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s