Brief van de week komt uit Staphorst; De leeftijd van burgemeester P.H. Snijders

Selectieve verontwaardiging.

In de Stentor van zaterdag 10 oktober 2020 staat een ingezonden brief te lezen van ds. H.J. van Marle. De brief neem ik hier in het geheel over. Dit vanwege de massale verontwaardiging die ontstond nadat vorig weekend bleek dat in Staphorst drie diensten werden georganiseerd met maximaal 600 mensen per dienst.

Brief van de week.

Een sterk gedeelte van deze brief wil ik hier toch even voor het voetlicht brengen. In zijn brief zegt ds van Marle onder meer het volgende : ” Van belang is ook te vermelden dat de kerk bepaald niet de enige plaats is waar nog veel mensen samenkomen, mits men zich aan de regels houdt. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij grote winkelketens, bouwmarkten, concertgebouwen, musea, pretparken en evenementhallen. Daar komen nog steeds vele honderden en soms duizenden mensen samen. In dat opzicht nemen kerken geen uitzonderingspositie in.”

Wat mij betreft is deze brief volkomen terecht de brief van de week.

“En dus bestaat God.”

De kerk en het geloof in een God, ik ben er mee opgegroeid. Door allerlei vragen die ik had stond ik op het punt mijn geloof in een “machtig opperwezen” aan de wilgen te hangen.

Totdat ik met het werk van de filosoof Emanuël Rutten in aanraking kwam. In het filosofisch café te Zwolle sprak hij eerder dit jaar. Boeiend hoe hij als filosoof tegen zaken aan kijkt. Mede door het lezen van zijn boek – welke hij schreef samen met Jeroen de Ridder – ben ik tot de conclusie gekomen: ” En dus bestaat God.”

De burgemeester van Zwolle.

In de Stentor vandaag staat ook een mooi interview van Jordy Boschman en Ewoud ten Kleij met onze burgemeester Peter Snijders. De koptitel “Gun elkaar de tijd om aan andere inzichten te wennen” sprak mij aan. In het interview komt van alles aan de orde. Het overlijden van zijn moeder, de drugsproblematiek, de boeren protesten, corona.

Kortom als je geen abonnement op de Stentor hebt en wat meer over onze burgemeester van Zwolle wil weten, dan is het aan te raden dit weekend eens een Stentor te kopen.

De leeftijd van de burgemeester.

Over de leeftijd van “onze burgemeester ” schept de Stentor wat verwarring. Op de voorpagina staat te lezen dat hij 57 jaar is. Bij het interview staat te lezen dat hij 54 jaar is.

Is burgemeester Peter Snijders nu 57 jaar of 54 jaar?

Eerder dit jaar heb ik als nieuwe inwoner van Zwolle kennis kunnen maken met hem en zijn collega’s. Meen mij te herinneren dat hij toen vertelde dat hij 54 jaar is. Van deze kennismaking schreef ik voor de wijkkrant Holtenbroek – een wijkkrant die door de corona perikelen ter ziele is gegaan – het volgende artikel:

https://harrybartelds.com/2020/01/31/burgemeester-peters-snijders-heet-ontvangt-nieuwe-inwoners-wat-deed-rene-de-heer-elders-in-het-land/

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s