Stadshagenaar Bert Kamerman “Ambassadeur groen Zwartewaterzone” ; Daniël Lohues, Niks Is Zoas ’t Lek

Aan de Hasselterdijk woont Bert Kamerman (56). Samen met zijn vrouw en drie kinderen, sinds het jaar 2004. Ze wonen daar in een boerderij. Zijn ouderlijk huis. Een boerderij, gebouwd in het jaar 1894. In zijn dagelijks werk, is Bert actief bij het Waterschap, als gebiedscoördinator. 

Sinds vorig jaar is Bert betrokken geraakt bij Groen Holtenbroek. Een groep mensen uit de wijk Holtenbroek die zich hard maakt voor Groen langs het Zwartewater. In de laatste nieuwsbrief zeggen ze ondermeer: ‘Stadshagen en Holtenbroek ontmoeten elkaar langs het Zwartewater. Het is groen waarin we verbinding vinden’ Tijdens één van de informatiebijeenkomsten, met betrekking tot de bouwplannen in het gebied Zwartewaterzone, kwam Bert in gesprek met John Beumer. Eén van de drijvende krachten achter Groen Holtenbroek.

Beeldbellen

Tijdens een gesprek met Bert, welke via zoom verloopt, blijkt al snel dat Bert goed op de hoogte is, van dat wat er in zijn woonomgeving speelt en gespeeld heeft. Het ontstaan van Stadshagen heeft hij vanuit zijn tuin zien groeien.Net als bij de Zwartewaterzone heeft hij toen ook steeds nauw contact gehad met de betrokkenen van gemeente en plannenmakers. Bert vertelt: “Het heeft mij overigens wel enorm verbaasd dat de Gemeente Zwolle nu plannen heeft, huizen te gaan bouwen in de Zwartewaterzone. Veel liever had ik gezien dat men de VISIE van Gerdien Rots – Christen Unie – verder gaat onderzoeken en uitwerken. Een tunnel, daar waar nu de A28 door Zwolle loopt. Zodat er ruimte gecreëerd wordt voor woningbouw. ”

 Het gesprek dat, zoals al eerder gezegd, via beeldbellen verloopt, krijgt een wending door het opvallende beeld van Bert als achtergrond. Het lijkt of Bert buiten staat. Met als decor de Zwartewaterzone. Werkelijk prachtig. Mooi. Daarom vraag ik hem: “Bert, even een vraag die verder niets met het onderwerp van doen heeft. Sta je nu buiten? Je hebt zo’n fantastisch achtergrond op je beeldscherm.” Waarop Bert begint te lachen en zegt: “Ha hahaha, ja mooi hé! Nee, Harry ik sta niet buiten hoor. In Zoom heb je de mogelijkheid een achtergrond foto te publiceren. Dat is het.” Met deze wetenschap ga ik zelf mijn achtergrond in Zoom ook aanpassen.

Parels langs de Zwartewaterzone

Bert vertelt verder over zijn verbazing met betrekking tot de bouwplannen van de Gemeente Zwolle: “Toen in het jaar 2010 de visie Parels langs de Zwartewaterzone, was er geen sprake van plannen voor nieuwbouw. Het heeft mij, en ook anderen, dan ook overrompeld deze plannen. Dit komt ook mede door het feit dat er weinig ruchtbaarheid aan is gegeven. Waardoor er in stilte al veel plannen waren voor gekookt in een snelkookpan.” De visie van Bert op de Zwartezone is helder. “Doe het niet!” Bert vervolgt zijn standpunt en zegt: “Als er dan echt gebouwd moet worden, doe het dan wel in één keer goed. Er zijn genoeg voorbeelden van projecten hoe niet moet. Het zou echt een ramp zijn als er straks wat blokkendozen komen te staan. Dan vrees ik, dat het enigste groen straks nog zal zijn, het groen op de platte daken van de blokkendozen. Het is de toegangspoort van Zwolle, geeft het de kwaliteit die het verdient.”

Tot slot roept Bert Stadshagenaren, die een groen hart hebben voor de Zwartewaterzone, op zich aan te melden bij Groen Holtenbroek. Zo op die manier door het groen de verbinding tussen Stadshagen en Holtebroek te versterken. Mee praten en meedenken helpt altijd om samen tot een mooi plan te komen. 

Mailing en Facebookpagina Groen Holtenbroek

“Wil jij ook de oevers van het Zwartewater, volop ruimte geven voor groen? Geef dan je mailadres door aan groenholtenbroek@gmail.com en volg ons op de Facebookpagina Groen Holtenbroek. Dan houden wij elkaar op de hoogte van de bouwplannen en hoe wij samen opkomen voor het groen dat juist in de wereld van nu en de toekomst zo’n enorme waarde heeft!” Aldus John Beumer van Groen Holtenbroek.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s