Dankbaarheid, Kerst 2020

Op 15 december 2019 overleed op 95-jarige leeftijd mijn oudste digitale vriend Paul de Blot. Ik ben fan van hem sinds het jaar 2006.

Het was nadat ik een arbeidsconflict had met mijn toenmalige werkgever Dynabyte.b.v.  Destijds onderdeel van Maxeda. Misschien wel bekend misschien ook niet, Maxeda was in handen van de Amerikaanse durfkapitalist KKR.  

Mijn toenmalige directeur – wijlen Milroy Distel – had mij gevraagd zitting te nemen in de ondernemingsraad ( OR ). In die hoedanigheid kreeg ik als lid van de OR in eerste instantie te maken met de advies aanvraag voor cameratoezicht binnen Dynabyte b.v. We vroegen juridisch advies. De camera’s kwamen. Groot was onze verbazing toen Hoofd Inkoop op staande voet ontslagen werd. Hij heeft zijn ontslag tot de Hoge Raad aangevochten. De uitspraak in die zaak was: Het is niet bewezen dat Hoofd Inkoop goederen heeft ontvreemd.

Milroy Distel overleed op 03-07-2018 aan melanoom kanker.

Als ondernemingsraad van Dynabyte b.v. werd ons gevraagd zitting te nemen in de Europese Ondernemingsraad van Maxeda b.v. We kregen te maken met de advies aanvraag van de verkoop van Dynabyte b.v. en Dixons b.v. Zaten we daar – als jongens uit de provincie – in Amsterdam bij Tonio de Nunzio en Henk Kamsteeg aan tafel.

Eén van de vragen die bij ons leefde was of de overname gepaard ging met baan behoudt.

Later zouden we van onze juridische adviseur vernemen dat deze vraag een aantal maanden vertraging had veroorzaakt in het overname proces. Wisten wij veel. Het ging ons erom dat het personeel van Dynabyte b.v. bij deze overname hun baan zouden behouden.

Op een gegeven moment merkte ik dat mijn lidmaatschap van de OR  voor mij niet meer te combineren was met mijn gezin en baan. Na overleg met de voorzitter van de OR besloot ik toen mijn werkzaamheden voor de OR neer te leggen.

Mandy Hundertmark tegenwoordig HR Directeur JHV Gaming & Entertainment

Binnen een week kreeg ik toen een gesprek met mijn directe leidinggevende en Mandy Hundertmark en werd ik vrijgesteld van al mijn werkzaamheden. De voorzitter van de ondernemingsraad kreeg een maand later een gesprek met diezelfde Mandy Hundertmark en werd op staande voet ontslagen.

Paul de Blot overleed vorig jaar 15 december 2019 op 95 jarige leeftijd.

In de week na de vrijstelling van mijn werkzaamheden las ik in de Stentor een artikel met de koptitel: de luisterende manager. Het ging over de oratie die wijlen Paul de Blot had uitgesproken naar aanleiding van het aanvaarden van zijn stoel als Hoogleraar aan Neijenrode.

Sinds zijn overlijden vorig jaar maak ik elke dag een notitie in mijn agenda.

Dit jaar schreef ik met kerst in mijn agenda: Ik ben dankbaar dat ik samen met mijn beide zonen kon genieten van een overheerlijke brunch en dat mijn dochter belde voor een afspraak in het nieuwe jaar.

Gehoord tijdens een gebedsreis: Lauren Daigle You Say

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s