MyWheels deelauto’s nu ook in stadshagen!

In Stadshagen woont Rolf Koops (46) in zijn dagelijks leven is hij adviseur voor overheden als het gaat over alles wat te maken heeft met het klimaat en duurzaamheid. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met klimaat en duurzaamheid in zijn direct omgeving dicht bij huis.

Te denken valt hierbij aan zonnepanelen en autodelen. Rolf deelde zijn eigen auto met mensen uit de wijk. Dit deed hij via verschillende platvormen. Op een gegeven moment werd hij door MyWheels benaderd met de vraag of hij beheerder wilde worden van twee deel auto’s, waarvan één in de wijk Stadshagen.

Ambitie

Rolf vertelt: ´ De ambitie van MyWheels is van 9 miljoen auto’s in Nederland naar 1 miljoen auto’ s in 2030. Aan die ambitie draag ik graag mijn steentje aan bij. De meeste auto’s in Nederland worden slechts voor 5 % van de tijd gebruikt. De overige tijd staan de auto’s stil. Dat is veel, helemaal als je je bedenkt dat heel veel mensen twee auto’s op hun parkeerplaats hebben staan. Voor die mensen is MyWheels dan ook een uitkomst.”

Voor meer informatie over het gebruik van een deelauto kunt u contact opnemen met de beheerder Rolf Koops telefoon 06-5092679, e-mail rolfkoops@rolfadvies.nl of ga rechtstreeks naar de website van MyWheels http://www.mywheels.nl

Elektrisch

Zelf rijdt Rolf nu zeven jaar in een elektrische auto. Dit bevalt hem uitstekend, hij wil dan ook niet meer terug naar een auto die op brandstof rijdt. Rolf daar over: ‘Een elektrische auto heeft tegenwoordig al snel een bereik van 350 tot 400 kilometer. Parkeren is laden, op verschillende plekken in Nederland zijn nu ook snel oplaadpunten. Het geluid wat je bij een elektrische auto minder hoort maakt ook dat je rustiger rijdt, dat is in ieder geval mijn ervaring. Het is niet zo dat je de auto nu helemaal niet meer hoort. Je hoort een piepend geluid als je achteruitrijdt. Zodra je deelneemt aan het verkeer komt het geluid van de auto via een luidspreker tot de rijder en het andere verkeer.’

Duurzaamheid

Rolf vertelt enthousiast verder: ‘In Stadshagen zijn verschillende initiatieven voor duurzaamheid. Denk maar eens aan het initiatief voor groene daken. Of aan het gas loos bouwen wat steeds meer in opkomst is in Stadshagen. De dominante rol die de fiets heeft in de wijk Stadshagen. Daarom is een deelauto voor Stadshagen een prima oplossing. Er wonen relatief veel jonge mensen in de wijk. Die kijken anders tegen bezit aan en zien oplossingen en mogelijkheden in het delen van bezit. Dat is vaak goedkoper dan zelf een (tweede) auto aanschaffen. Daarnaast een deelauto past heel goed in het leveren van een bijdrage aan duurzaamheid.’  Rolf vervolgt en zegt over het gebruik: ‘De deelauto’s reserveer je met een app en open je met je smartphone. Een abonnement is niet nodig. De deelauto staat in de Grassenbuurt, dicht bij het winkelcentrum.’

 

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s