Sportrusten en de cooper-test

Toen ik twee jaar geleden na een afwezigheid van zeven jaar weer in Zwolle kwam wonen ben ik op zoek gegaan naar een loopgroep. In eerste instantie ben ik gaan kijken bij de loopgroep in Stadshagen die onder de vlag van Loopsport Zwolle traint. Een groep die ik ooit samen met Albert Schuurman heb opgezet. Het was twee jaar geleden mooi te zien hoe deze groep gegroeid is.

Inspirerend boek.

Omdat er bij de avPEC Zwolle ook een sportrusten groep traint heb ik bewust voor deze groep gekozen. Sinds 2014 ben ik bezig met mijn ademhaling en mijn hartslag. Langer uitademen en trainen op hartslag heb ik echt moet leren. En nog steeds leer ik elke dag bij. Doordat corona er tussen kwam heb ik een lange tijd niet in de sportrusten groep van avPEC Zwolle getraind.

Cooper – test

Recentelijk heb ik de keuze gemaakt weer aansluiting te zoeken bij deze groep. Het is echt heerlijk weer mee te trainen in een groep gelijkgestemden. Met één van de trainers – Peter – heb ik afgesproken dat ik op woensdag en zondag los van de groep train. Op vrijdag train ik samen met de groep op de baan. Zodra mijn conditie voldoende op peil is, sluit ik weer aan bij de groep op de woensdag en de zondag.

Mijn persoonlijk doel is volgend jaar in april de cooper-test te lopen. Ben benieuwd hoe dit zich verhoudt tot de cooper-test die ik in 1993 deed bij avPEC Zwolle.

Woon je in Zwolle en wil je ook aan sportrusten doen? Kom gerust eens een maandje geheel vrijblijvend mee trainen bij avPEC Zwolle. Woon je niet in Zwolle en wil je meer weten over sportrusten?

Meld je dan bij de geestelijke vader van Sportrusten.

https://www.sportrusten.nl/

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s