De open d stemming op gitaar; Steve Vai:” For The Love Of God”

Al een tijdje studeer ik op het lied Dreamin Man van Neil Young. Heb dit lied omarmt sinds het jaar 2010. Het heeft mij al mooie dingen gebracht. Ooit zong ik dit lied voor een klein gezelschap in Rome in het café gedeelte van een Hotel. Het ontlokte iemand uit het publiek de reactie : ” Wow je bent echte Erwin look a like.” hahaha. Dacht toen wel gelijk : “Nu wordt het tijd zangles te gaan nemen.” hahaha.

Het lied Dreamin Man heb ik ook ingezet toen we met de warmlopers voor de stichting van Jan ten Bloemendal gingen hardlopen. In die periode was hardlopen voor mij geen optie. Daarom koos ik er voor, mijn vertolking van het lied Dreamin Man in te zetten. Ik zong op straat, cafés, lege kerken, in winkels, bij bedrijven, bij mensen thuis kortom daar waar het mocht.

De warmlopers die zich in hebben gezet voor de stichting Jan ten Bloemendal.

Toen de warmlopers het geld aan het tellen waren wat ze bij elkaar hadden gelopen en ik dus gezongen, kregen ze bericht dat Jan ten Bloemendal was overleden. Heel wrang, hij had nog zoveel plannen. Jan is toen met een gemeentelijke begrafenis begraven. Met een aantal warmlopers zijn wij daar toen bij aanwezig geweest.

Mij is toen gevraagd of ik nog één maal het lied Dreamin Man wilde zingen. Dat heb ik toen gedaan. De activiteiten van de stichting Jan ten Bloemendal zijn na zijn overlijden onder gebracht bij Hart voor Zwolle.


Een gitaar docent helpt mij momenteel mijn vertolking van het lied Dreamin Man naar een hoger plan te tillen. Neil Young speelt dit lied in een open d stemming. Heel bijzonder en erg mooi.

Openhartig

Het is erg fijn met een goeie gitaar docent te werken. Merk dat ik veel van hem leer. Heb daarom De Keuze gemaakt, in ieder geval tot aan zijn pensioen leerling van hem te blijven. Behalve over muziek praten we ook over zaken die we tegen komen in het leven. Hij is daar heel openhartig over. Zo vertelde hij mij, wat hem geholpen had in corona tijd in balans te blijven.

Hij verwees daarbij naar dat wat Steve Vai aan inzichten via You Tube met de wereld had gedeeld. Daar had hij veel baat bij gehad. Hij gaf mij als een soort huiswerk opdracht mee eens te gaan luisteren naar de muziek van Steve Vai. Heb nu een aantal dingen via you tube beluisterd.

Weergaloze goede gitarist. Op mijn beurt heb ik mijn gitaar docent verteld over de muziek die mij in corona tijd, tijdens een gebedsreis, in mijn hart geraakt heeft. Ben benieuwd of het hem ook raakt.

Maar luister nu eerst naar Steve Vai: “For The Love Of God.”

Wat een gitaar virtuoos….

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s