Markus Aurelius Tuitert; mijn persoonlijke uitvaartwensen

Gisteravond heb ik samen met mijn kinderen en de vriend van mijn dochter mijn verjaardag gevierd. Mijn verlanglijstje had ik bij ze neergelegd. Wielersokken van Frank en Marijn, een telescoop en het boek DRIVE train je stoïcijnse mindset van Markus Aurelius Tuitert.

Ben dankbaar dat ik van mijn kinderen het boek DRIVE cadeau heb gekregen.

Corona om de maan

Wielersokken van Frank en Marijn, ik heb er inmiddels al twee paar van, er kunnen er nog meer van bij. Ik spaar ze. Die telescoop, die zal ik waarschijnlijk binnenkort zelf gaan aanschaffen. Momenteel slaap ik namelijk op mijn balkon. Dit levert prachtige vergezichten op in het heelal. Die wil ik graag van dichterbij bestuderen. Waarom ik op het balkon slaap, daarover later meer.

Leefbaar inkomen

Tijdens het etentje heb ik mijn kinderen en de vriend van mijn dochter vertelt dat ik een bijdrage wil leveren aan een leefbaar inkomen en vakantie reizen voor iedereen. Tevens ook verteld over de fietsavonturen die ik in de toekomst hoop te beleven. Dit jaar naar de Harz in Duitsland, volgend jaar Barcelona en in 2023 naar Rome.

We kregen een geanimeerd gesprek over een leefbaar inkomen. Wat zijn de voordelen wat zijn de nadelen. Mooi om te zien hoe het gesprek hierover op gang kwam. De één was er van overtuigd dat een leefbaar inkomen niet zou werken en de ander stond er wel open voor.

Mooie gesprekken tijdens het eten.

Het etentje was voor mij ook een mooi moment mijn kinderen te vertellen dat ik een document heb gemaakt waar in ik mijn persoonlijke uitvaartwensen in beschreven heb. Een teer onderwerp. Ben daar zelf al vijf jaar mee bezig. Iedere keer verandert het document in de loop der tijd. Mijn kinderen weten nu in ieder geval dat ik een dergelijk document heb, waar ze dit document kunnen vinden en hoe het er uit ziet.

Het bewuste document

Het bezig zijn met mijn persoonlijke uitvaartwensen heeft mij opnieuw bepaald bij de onverzoenlijke tegenstelling tussen leven en dood en daaraan toegevoegd de onvermijdelijkheid van mijn eigen sterven. Dit is niet iets waar ik elke dag zo bewust bij stil kan blijven staan. Juist omdat ik leef, en ook omdat ik nog  zo  graag verder wil leven.

Ave Maria

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s