Reis anders maak wereldwijd verbinding; meld je aan voor de nieuwsbrief van het Zwols stel Edward en Ingrid

In Ballenstedt wordt er ondertussen hard door gewerkt. De planning van de werkzaamheden worden door Edward en Ingrid nauw gezet gevolgd. Volgend jaar 1 april 2022 open te kunnen is er nog veel werk te verzetten. De dag van de t.v. uitzending donderdag 4 november 2021 NPO1 ´´´´´´´komt steeds dichter bij. Tijdens een wandeling vertelt Edward over de opnames´. Jammer vindt hij het dat tijdens de opnames geen vrijwilligers aanwezig waren. Door de coronamaatregelen kon dit niet. In Ballendstedt hebben Edward en Ingrid behalve vakmensen namelijk ook vrijwilligers aan het werk.

Work away

Het project waar Edward en Ingrid mee bezig zijn hebben ze aangemeld bij Work Away. Een platvorm anders te reizen en wereldwijd verbinding te maken. Het werkt als volgt. Als reiziger kan je via dit platvorm als vrijwilliger aan het werk. De tegenprestatie is dan dat je een slaapplek en eten krijgt. Gemiddeld werken de vrijwilligers vijf uur per dag.

https://www.workaway.info/

Afgelopen zomer zijn vooral familie en vrienden bij Edward en Ingrid op bezoek geweest. Sinds half september zijn er ook weer vrijwilligers van het platvorm Work Away actief. Op dit moment zijn Justin , Claduia en Jesus via dit platvorm aanwezig. Justin heeft het recentelijk voor elkaar gekregen dat hij gevaccineerd is en nu weer terug kan naar Australië. Hij is inmiddels zeven jaar aan het reizen over de wereld en doet dit onder meer via dit platvorm. Half november hoopt hij weer terug te gaan naar Australie. Iets waar hij heel erg naar uit kijkt.

Justin aan stenen bikken. De stenen worden hergebruikt.

De lunch

Vanmiddag tijdens de lunch wordt er over van alles gepraat. Ingrid praat met de vakmensen in het Duits en de voertaal met de vrijwilligers is vooral Engels. Iedere middag zorgen Edward en Ingrid voor een lunch. Behalve een lunch in de middag zorgen ze iedere dag ook voor een warme maaltijd voor de vrijwilligers. Vanavond loopt het wat anders, Jesus heeft namelijk toegezegd paella te willen maken. Jesus en Claudia zijn deze week voor het laatst. Ze hebben in Leipzig woonruimte gevonden en hopen volgend jaar een studie psychologie te gaan doen in Leipzig.

Jesus en Claudia zijn vandaag bezig met hun verfklus.

Via Work Away hebben Edward en Ingrid tot en met eind november vrijwilligers over de vloer. De leeftijd van de mensen die via Work Away komen is heel verschillend vertelt Ingrid : ” Jesus en en Claudia zijn begin twintigers Justin is bijna eind dertig en zo was er vorig jaar zomer een zestiger die via dit kanaal zich had gemeld. Door coronamaatregelen is dat toen uiteindelijk niet door gegaan, het geeft echter wel aan dat als je wil reizen er meer mogelijk is dan je aanvankelijk misschien denkt. “

Wil je meer weten over het avontuur wat het Zwols stel Edward en Ingrid zijn aangegaan? Noteer dan donderdag 4 november 2021 NPO1 t.v. programma “Ik Vertrek! ”

Wil je Edward en Ingrid daarna ook blijven volgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief dan mis je in ieder geval niets van het vervolg!

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s