De liefde van Johan Derksen; Harry Muskee So Many Roads.

In het blad Bicycling stond een mooi interview met Johan Derksen. Nooit geweten dat hij graag profwielrenner had willen worden. Dacht altijd dat hij een man van de voetbal was. Dat blijkt toch minder zo te zijn. Het is wielrennen.

Net als Johan Derksen fiets ik ook op een canondale racefiets. Die van mij heb ik van mijn moeder gekregen. Hoe Johan Derksen aan zo’n mooie fiets is gekomen vertelt het verhaal niet.

Wielrennen is ook mijn basis. In het dorp Rouveen waar ik ben opgegroeid hadden we in de zomervakantie altijd de fietsvierdaagse. Daar is het bij mij mee begonnen. Gingen we met vrienden op de racefiets rondjes rondom het dorp. Heerlijk lekker jakkeren. Een jeugdvriend van mij – binnenkort zien en spreken we elkeaar weer eens – was een niet onverdienstelijke triatleet.

Hij had het mijn inziens het als prof wielrenner ver kunnen schoppen. Het ware andere tijden. Sporten op zondag was in die tijd in ons dorp uit den boze. We hadden er na de cathegesatie wel eens discussies over. Wat zou je doen als je prof kan worden?

Toen had niemand nog het lef het te doen. Met mijn jeugdvriend is het overigens verder goed gegaan. Hij heeft een prachtige internationale loopbaan doorlopen in het bedrijfsleven. Zo was het met veel dingen zo, dat veel niet kon op zondag. Wat wel kon en mocht op zondag was zingen in de kerk. Dat deed ik dan ook graag en veel. Twee keer per zondag zong ik uit volle borst mee.

Ik hou van zingen nog steeds. De liederen die we toen in de kerk zongen worden nu bijna niet meer gezongen. De psalmen wie kent ze nog? Eén van mijn favoriete psalmen was destijds psalm 42. Prachtige melodie, heerlijk naar te luisteren als de organist Harm Hoeve weer eens een improvisatie speelde.

Dat Johan Derksen ook van muziek houdt was mij inmiddels bekend. Ben erg blij dat ik het theater project Harry Muskee So Many Roads heb bezocht. Toen Harry Muskee was overleden werkte ik bij een landelijke ziektekostenverzekeraar. Ik kreeg zijn vrouw toen aan de telefoon die wat administratieve zaken wilde regelen. Had het eerst niet in de gaten wie ik aan de telefoon had. Toen het gesprek was beeindigd en de verbinding was verbroken besefte ik mij dat ik zojuist had gehoord dat Harry Muskee was overleden.

Derksen had volledig gelijk toen hij Erwin Nyhoff tipte voor de rol van Harry Muskee. Voor de mensen die er niet bij konden zijn

Klik hier voor de hele voorstelling

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s