De mooiste en zwaarste natuur marathon van Nederland; The Birds Turn Turn Turn

Nu ik weer begonnen ben met hardlopen merk ik dat het gelijk weer begint te kriebelen. Dromen over het lopen van een marathon. Het zijn vooral dromen en herinneringen die geactiveerd worden aan de periode dat ik de mooiste en zwaarste natuur marathon van Nederland liep, Diever.

Ooit geinspireerd door mijn zwager wijlen Hendrik Jan Korterink, beslooot ik een marathon te gaan lopen. Hij had samen met René Froger de marathon van New York gelopen en schreef daar toen een verslag van in de Nieuwe Reveu. Dat verslag was destijds voor mij mede de aanleiding van het wielrennen over te stappen naar het hardlopen en te gaan trainen voor een marathon.

Omdat een marathon niet iets is wat je zo maar even loopt heb ik er destijd voor gekozen te gaan lopen voor een goed doel : de clini clowns. Op de atletiekbaan van AVPec lag de basis voor mijn voorbereiding . Grappig was dat toen de voormalig artistiek directeur van de cliniclowns Peter Vader de halve marathon van Zwolle liep voor de cliniclowns. We kwamen elkaar daar voor het eerst tegen.

Destijds koos ik voor de cliniclowns omdat ik zelf als kind regelmatig – soms ook lang – in het ziekenhuis heb gelegen. Dat waren niet altijd de leukste tijden. Ik vond en vindt nog steeeds dat de cliniclowns fantastisch werk doen. Dat ik koos voor Diever had te maken met het feit dat mijn zwager wijlen Hendrik Jan Korterink er mooie verhalen over vertelde.

Met zijn website misdaadjournalist.nl was hij één van mijn eerste sponsors. We zijn destijds min of meer tegelijk begonnen met het bijhouden van een blog. Hij schreef over misdaad en ik schreef over mijn eerste marathon avontuur.

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat HJ op zijn website bekend maakte dat het een aflopende zaak was. Toen ik dat twee jaar geleden in de vroege ochtend las hoopte ik en rekende ik er min of meer op dat we zijn verjaardag nog zouden vieren dat jaar. Op 2 April 2020 schreef HJ Zijn laatste blog. Kan het mij nog goed herinneren dat ik die blog las. Heel erg gelachen toen ik het las. Dacht toen dan ook : hij haalt zijn verjaardag nog wel dit jaar.

Het mocht niet meer zo zijn.

HJ R.I.P.

Tijdens de uitvaart van HJ werd onder andere het lied Turn Turn Turn van The Byrds gedraaid. Ilse de Lange heeft een hele mooie vertolking vandit lied gemaakt. Het Bijbel boek Prediker was het favoriete Bijbelboek van HJ.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s