Een medewerker van @degiftcity doneerde zijn nieuw en ongebruikte schoenen aan de Twinkel Winkel, “ vrijwilliger @VoltZwolle geeft compliment! ‘ ; Neil Young – Betty Lou Got A New Pair Of Shoes

Recentelijk kocht ik een paar nieuwe ongebruikte schoenen in de Twinkel Winkel van de Gift City. Tijdens de uitslag van de gemeenteraads verkiezingen droeg ik deze schoenen. Een toevallige passant van de politieke partij VOLT gaf mij een compliment voor deze mooie schoenen.

Nieuwe politieke partij in Zwolle.

Dit vertelde ik een paar dagen later aan de medewerkers van de Gift City. Waarop een man – al op leeftijd en grijze haren – zei: ” Wil je wel geloven dat dit mijn schoenen zijn geweest? Ik heb ze nooit gedragen omdat ik ze niet mooi vond.”

Dankbaar, blij en gelukkig loop ik nu op zijn schoenen. Met schoenen heb ik wel wat. Toen ik als Citywerker van de Gift City bij POUW Automotive Deventer de huismeester op vrijwillige basis verving – de huismeester kreeg een kunstheup – kreeg ik twinkels op een pasje. Met deze twinkels kon ik wat spullen kopen in de Twinkel Winkel of een maaltijd nuttigen in het City Café.

Nadat mijn vrijwilligers contract was omgezet in een loondienst contract bij POUW Automotive, deed ik mijzelf een paar dure, stoere, schoenen kado. Op deze schoenen loop ik nog steeds. Zal ze nooit weg doen. Ze zijn al eens door een echte vakman onder handen genomen voor een “ ” tweede leven.” Daar ik ze echt wil behouden voor de toekomst staan ze regelmatig met een spanveer in huis zo de spanning goed te houden.

Deze schoenen zijn geleefd.

In de corona periode – met name tijdens de lockdowns – liep ik in huis veel op blote voeten. Naar de winkel was een klein stukje wandelen. Meestal stapte ik dan ook met blote voeten in mijn sport schoenen. Toen ik dit voorjaar wat meer ging wandelen, stapte ik op de automatische piloot, met blote voeten in mijn sport schoenen. Gevolg: een fikse blaar onder mijn rechter voet. De schoen die ik gekocht had in de Twinkel Winkel kon mijn voet blijkbaar niet meer verdragen.

De blaar onder mijn voet, had ondermeer ook tot gevolg dat mijn voet ging opzetten en uitzetten. Met alle dramatische gevolgen van dien. Nu wil ik ook deze schoen graag een tweede kans geven. Heb er echter een hard hoofd in of er nog een schoenmaker is die deze schoen weer ” VLOT ” kan trekken.

Dat zal een echte ambachtsman zijn die dit kunstje kan flikken. We zullen zien welke reis deze schoen nog af gaat leggen.

Wordt vervolgd.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s