@drbrambakker ” ik laat haar Perfect day van Lou Reed horen” ; waarom ik graag wandel

Gevoelsarm

In zijn boek ” Gevoelsarm Een psychiater verlaat zijn vak ” zegt Bram Bakker op pagina 70 :

” Ik laat haar Perfect day van Lou Reed horen, wat altijd al huiveringwekkend mooi is maar een nummer dat ik sinds ik het op de uitvaart van mijn vriend Gerrit hoorde niet meer met droge ogen kan luisteren.”

Indrukwekkend boek.

Het boek leest lekker weg, als muziekliefhebber ben ik dankbaar dat het ook over muziek gaat. Dit boek heb ik nu één keer gelezen en ben het inmiddels aan het herlezen. Als ik het drie of vier keer gelezen heb doneer ik dit boek aan de meeneembibliotheek in Holtenbroek.

De eerste keer dat ik contact had met Bram Bakker was in 2006 toen hij in Meppel Nederlands Kampioen halve marathon voor Journalisten werd. Hij stond samen met mijn zwager wijlen Hendrik Jan Korterink op het podium. Zelf liep ik toen de tien kilometer.

Na afloop van dat kampioenschap had ik een digitaal interview met Bram Bakker voor mijn blog. Toen ik destijds de blog publiceerde kreeg ik een mooie foto nagestuurd van hem. Gemaakt tijdens de marathon van New York. Hij in één shot met Lance Armstrong. Helaas is deze foto door technische problemen met mijn blog verloren gegaan.

Deze week is het twee jaar geleden dat onze lieve zwager overleden is. Het was een bijzondere uitvaart. We missen hem. Tijdens zijn uitvaart werd ik geraakt door het lied Turn Turn Turn van the Birds. Regelmatig luister ik naar dit lied.

Ilse de Lange heeft een mooie vertolking van dit lied gemaakt.

HJK r.i.p.

Prachtig lied.

Waarom ik graag wandel

Vier keer per week wandel ik naar mijn kantoor, het City Café van de Gift City. Tijdens het wandelen heb je veel meer oog voor de omgeving. Kleine dingen vallen op. Alles trekt vertraagd aan je voorbij. De Tulpen die ik onderweg zie vallen meer op. Het is heel anders dan tijdens het hardlopen of wielrennen.

alles

heeft zijn uur

en

ieder gebeuren

onder de hemel

zijn

tijd

Bewerkt op 19 oktober 2022 vlak nadat ik het graf van mijn zwager heb bezocht.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s