@kaatjehotemetoo 19 mei 2022 Iedereen T€LT Festival: oefeningen voor de stem

Gisteren had ik een tryout in de Gift City voor het Iedereen T€LT Festival. Kaatjehotemetoo van het Iedereen Telt Festival was ook aanwezig in het publiek. Hoewel er niet veel publiek was gebeurde er wel iets heel bijzonders. Terwijl ik een liedje aan het in zingen was merkte ik dat er een jonge dame die in het City Cafe werkt mij heel aandachtig zat aan te kijken.

Op een gegeven moment kwam ik met haar in gesprek. Ze vertelde dat ze uit Syrië kwam en door het vrijwilligerswerk in de Gift City de Nederlandse taal wilde leren kennen. Toen ik een paar liedjes had gezongen liet ze door schemeren dat zij ook wel wilde zingen.

Na wat overleg en wat aanmoedigingen begon ze in een voor mij vreemde taal – Turks – een lied te zingen. Dat was zo mooi te zien, ze genoot zichtbaar. Nadat ze het lied had gezongen vertelde ze in nog wankel Nederlands dat het lied ging over houden van.

Na wat aanmoedigingen zette ze nog een lied in wat ze kende. Het was een heel lang lied vertelde ze, een gedeelte ervan wilde ze wel voor ons zingen. Dit keer niet in het Turks maar naar ik meen in het Arabisch.

Weer zag je hoe ze ervan genoot dat ze zong in een taal die haar eigen is. De taal die ze verstaat en spreekt. Voor mij was dit een prachtig mooi voorbeeld wat zingen met je kan doen. Dit spontane gebeuren was voor mij wel één van de hoogtepunten van dit uurtje zingen.

Oefeningen voor de stem

Mijn eigen stem haperde gisteren soms. Binnenkort heb ik een intake bij de raakvlakacademie. Hopelijk kan men mij daar helpen mijn stem verder vrij te maken. Straks eerst maar eens Gember Honing thee halen. Nu doe ik thuis oefeningen. Trillen met mijn lippen, achtjes draaien. De aanmoediging ook eens op straat te gaan zingen en spelen neem ik ter harte. Wordt vervolgd.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s