@loopmaatjes @fietsmaatjes run bike run (100 dagen zonder alcohol): vogelfotograaf Bart van de Riet

Een tijdje geleden heb ik een sportmeting laten uitvoeren door iemand die opgeleid is door Stans van der Poel. Mijn Polar sporthorloge heb ik ingesteld naar aanleiding van die meting. Wat ik eigenlijk wel al wist wat ook heel mooi zichtbaar wordt is dat ik met hardlopen veel sneller in de verzuring terecht kom. Met wielrennen blijf ik veel langere in de groene zone.

Zo heeft fietsen allerlei voordelen ten opzichte van hardlopen. Als ik zeven kilometer ga hardlopen ben ik binnen een uur weer thuis. Ga ik dertig kilometer fietsen dan ben ik ruim een uur buiten.

Vanmorgen dus toch op de fiets gestapt in plaats van hardlopen. Daar ligt eigenlijk ook mijn basis. Beide vind ik leuk om te doen. Zal toch eerst een paar kilo aan gewicht kwijt moeten zien te raken. Dit te bereiken heb ik onder meer besloten een alcoholvrije periode in lassen.

Het wordt 100 dagen zonder alcohol.

Maandag drink ik samen met een maat een biertje welke ik gekregen heb van bierbrouwerij achter de vijf eiken. Een trippel met 9,5 % alcohol. Mijn maat en ik gaan eerst naar de documentaire die mijn dorpsgenoot Geertjan Lassche heeft gemaakt. Daarna genieten we samen van heerlijk biertje

Film over Louis van Gaal.

Toen ik vanmorgen langs de IJssel fietste zag ik daar een jongeman staan met een verrekijker. Aan zijn houding te zien kon je opmaken dat hij iets bijzonders zag. Ik besloot even te stoppen en een praatje met hem te maken. Al pratende kwamen we erachter dat ik ooit samen met een oom van hem Luik – Basten Aken – Luik heb gefietst. Toen ik weer verder ging beloofde ik hem te gaan volgen op Instagram, de plek waar hij zijn foto’s publiceert, en echt hij maakt mooie foto’s kijk maar eens op Instagram bij Bart van de Riet.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s