Here was Harry happy!; ” deel 1″

Sinds begin jaren 80 kom ik zo af en toe bij Brasserie Dunnik. Vaag kan ik mij herinneren dat toen ik voor het eerst in Zwolle naar school ging, tijdens een tussen uur ik mijn eerste kop koffiedronk bij Brasserie Dunnik.

Door de loop van de jaren kwam ik er – met soms tussenpozen van een paar jaar – altijd met plezier. Soms alleen, soms met een (jeugd) vriend, kennis of een zakelijk contact. En soms met mijn gezin.

Een tijdje geleden alweer zei mijn huisarts tegen mij: ” Harry het kan geen kwaad als je wat meer in beweging komt.”

Fietsen en wandelen doe ik graag. Echter ik merkte dat fietsen naar Brasserie Dunnik voor mij geen zoden aan de dijk zet. Tuurlijk, ik kom er graag, het is er altijd gezellig en er hangt altijd een fijne en gastvrije sfeer.

Hier kom ik graag!

Als ik daar kom voel ik mij altijd happy!

Terwijl ik daarover aan het nadenken was herinnerde ik mij dat de vriend van mijn dochter – hij heeft tegenover de Brasserie gewoond – vorig jaar tijdens een etentje in Brasserie Dunnik vertelde dat één van de tweeling tegenwoordig in ” Het Vergulde Ros. ” in IJhorst werkt.

Zo is het gekomen dat ik nu iedere zaterdag vanuit Zwolle richting Hasselt fiets en vandaar naar Rouveen. Langs de Oude Rijksweg die overgaat in de Gemeente weg beland je dan in ” Het Vergulde Ros.”

Al waar ik dan een kop koffie met appeltaart en slagroom nuttig.

Heerlijk.

Heerlijk plekje even bij te tanken….

Vervolgens fiets ik door het staatsbos van Staphorst langs De Zwarte Dennen via de Leidijk naar de Lichtmis. Langs de A28 ligt nu een prachtig mooi fiets ” snelweg.” Zwolle kom ik dan binnen via Berkum.

Vandaaruit fiets ik naar Brasserie Dunnik in de binnenstad en sluit mijn fietstocht af met een heerlijke kop soep.

Blij en gelukkig voel ik mij als ik thuis ben. Ja ik kom graag bij Brasserie Dunnik en Het Vergulde Ros. Afgelopen zaterdag heb ik deze ronde samen met een goeie vriend gefietst. We hebben samen buitensporig genoten van de gastvrijheid en het lekkers wat ons werd voorgeschoteld.

Komende zaterdag samen met een handbiker die ik heb leren kennen via Toegankelijk038.

Vrijdag belde mijn huisarts. Hij zei iets in de trant van: ” Jouw ……….. waarde is significant verbeterd! ”

Kortom fietsen is gezond!

Nu nog iets bedenken hoe dit de komende jaren vol te houden!

Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s