Moordklant of klantenmoord? Here was Harry happy! ; This note is for you (Neil Young)

Toen ik in September 2019 – na zeven jaar buiten Zwolle te hebben gewoond – merkte ik dat de stad Zwolle in die zeven jaar (net als ik zelf) behoorlijk veranderd was. De laatste vijf jaar dat ik in de Parel van Salland woonde – waar ik met dankbaarheid op terug kijk – keek ik graag de Formule 1 in het plaatselijke café brasserie “De Schoenmaker. ” Keuze stress in welk café je ging kijken, daar had je in de Parel van Salland geen last van.

Café De Singel is niet meer.

Omdat ik gemerkt had dat het wel leuk is samen sport te kijken, ging ik in Zwolle op zoek naar een plek waar ik hetzelfde terug zou kunnen vinden als in de Parel van Salland. Want ja, ik kijk echt met plezier terug op die momenten dat ik Formule 1 keek bij Café Brasserie “De Schoenmaker”.  Mijn zoektocht begon in September 2019 in Holtenbroek. Ter hoogte van het Deltion College staat één kroeg. Het leek mij leuk daar sport te gaan kijken. Gewoon in mijn eigen wijk. De barkeeper vertelde mij dat ze dat niet deden in die kroeg. Wel gaf hij mij een tip waar dat volgens hem wel mogelijk was. Al wandelend ging ik de stad in en kwam ik in een Zwols café waar inderdaad de Formule 1 gekeken werd. Terwijl ik daar naar de training keek bekroop mij het gevoel dat de barkeeper uit Holtenbroek wat anders bedoelde.

Gelukkig zijn dergelijke teksten in de krant verleden tijd.

Al snel was ik eruit, ik moest zijn daar waar vroeger De Castelijn zat. Met twee jeugdvrienden heb ik daar ooit mijn eerste Carnaval “gevierd.” Daarna ook nooit weer. Niet mijn feest. Wat ik mij nog wel kan herinneren, is dat er een grote biertank in de kelder staat. Destijds mochten we die zien. We hebben het dus over The Referee Sportsbar. 

De laatste keer dat ik er was bestelde ik een biertje en een portie bitterballen. Helaas kwam ik € 0,20 te kort. Op mijn vraag of de barkeeper over zijn hart wilde strijken kreeg ik een negatieve reactie. Als ik het café in ga neem ik nooit mijn pin pas mee. Kon praten als brug man, de barkeepeer wilde er niet aan mee werken.

Hoe ik toch aan mijn biertje met bitterballen ben gekomen?

Een man die aan dezelfde tafel zat heb ik gevraagd of hij zin had samen met mij bitterballen te eten. Dat wou hij wel. Ik zei tegen hem dan kost je dat € 0,20 . Zo had ik toch een leuke middag in Sports Bar The Referee en heb ik de start van het nieuwe seizoen van de Formule 1 live meebeleeft.

The Referee Sports Bar. Sport genot voor alle sporten.

Het gaat mij eigenlijk verder niets aan , echter mijn vraag aan u als lezer is : wat betaald u tegenwoordig in een Zwols café voor een pilsje en een portie bitterballen? Laat gerust een reactie achter.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s