@keesvdstaay keuzestress in Zwolle; Academiehuis “Het grootste overdekte plein van Zwolle”

Afgelopen dinsdagavond was er het slotdebat in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Speciaal voor studenten en jongeren. Hoewel ik al lang niet meer tot die bewuste doelgroep behoor ben ik er toch even heen gegaan. Vooral ook even kennis te maken met de vrouw die mijn stem zou krijgen.

Bij binnenkomst knikte onze burgervader – de heer Snijders- vriendelijk als blijk van herkenning en de fractievoorzitter van Volt gaf mij vriendelijk de hand en zei “Welkom Harry leuk dat je er bent.”  Terwijl ik op zoek ging naar een plek waar ik alles goed kon volgen gaf een wethouder mij nog de hand ten teken dat ook hij mij had gezien.

Stap ook eens naar binnen bij ” Het grootste overdekte plein van Zwolle”

Het aantal studenten wat aanwezig was viel mij mee. Het debat was goed te volgen. Mooi was ook “Het verkiezingsboek voor studenten en jongeren”. Op een heldere wijze wordt in dit boek uitgelegd hoe de politiek in Nederland in elkaar steekt. De studenten en de jongeren zullen daar veel aan hebben. Het boek is geschreven door “studentenvereniging ZHTC” in samenwerking met andere organisaties zoals JOVD Zwolle, SOOZ en BuroRuis.

Wel viel het mij meteen op dat de studenten en de jongeren verkeerd zijn geïnformeerd.

Zoals u kunt zien staat op pagina 26 dat SGP niet meedoet aan waterschapsverkiezingen in Overijssel. Mijns inziens is dit onjuist. Het is juist de SGP die goede en bekwame mensen aanlevert als het gaat om waterschappen. Op de lijst van de SGP zie je juist namen van mensen die kundig zijn. Zelf heb ik daarom op de nummer 1 van de lijst bij de waterschappen – Jan Visscher uit Rouveen – gestemd.

SGP staat echt op de lijst voor Waterschapverkiezingen Overijssel.

Voor de provincie heb ik een andere keuze gemaakt. Zoals gezegd heb ik gestemd op een vrouw. In eerste instantie had ik de stemwijzer ingevuld. Daar kwamen twee partijen uit. Daarna kreeg ik extra stellingen voorgelegd. Na het invullen van die stellingen kwam ik uit bij de partij waar ik tijdens de gemeenteraad verkiezingen ook op gestemd had.

Vooraf had ik via sociaal media contact met deze vrouw. We hadden afgesproken elkaar in het Academiehuis te ontmoeten. Via twitter had ik haar laten weten dat ze mij kon herkennen aan de regenboog pet die ik zou dragen. Op een gegeven moment kwam ze op mij af en zei: “Het is maar goed dat je die pet op hebt, anders had ik je niet herkend”.  Het was een plezierig gesprek met haar haar. Het bevestigde mij in mijn gevoel dat zij mijn kandidaat is bij deze verkiezingen. Vanmorgen ben ik samen met één van mijn beste vrienden naar het Cultuurhuis in Stadshagen geweest en heb daar mijn stem op haar uitgebracht.  

Dankbaarheid dat dit kan.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s