Een schouderklopje voor de begeleiders van @ribwAWBZwolle; Enorme wachtlijst bij @AudiologischCen

Vandaag kreeg ik een appje van één van mijn “begeleiders van het RIBW”. Ze appte mij: “Ik zal een brief namens de teammanager door de brievenbus doen.”  En dat heeft ze inderdaad gedaan. De afgelopen vier maand hebben ze nadrukkelijk contact met mij gezocht. Daar ben ik ze dankbaar voor.

Vorig jaar heb ik het RIBW gevraagd mij te helpen bij de volgende drie punten. 1. Help mij eraan herinneren dat ik vakantie regel voor mijzelf. 2. Help mij eraan herinneren dat ik elke dag een aantekening maak voor dat waar ik dankbaar voor ben. 3. Help mij eraan herinneren dat ik van mijn slaapkamer weer mijn slaapkamer maak.

In de brief staat dat ik een andere contactpersoon krijg. De beschikking loopt ten einde. Zelf denk ik dat ik een verlenging aanvraag voor drie maand. De afgelopen drie, vier maand lukte het mij niet iets te benoemen waar ik dankbaar voor was. In die periode merkte ik ook dat ik mij steeds ongelukkiger begon te voelen. De medewerkers van het RIBW bleven volhouden met steeds contact te maken met mij.

Inmiddels lukt het mij weer elke dag een aantekening te maken voor iets waar ik dankbaar voor ben. Dat geeft mij kracht en plezier. Het geeft een andere mindset en energie de zaken weer op te pakken. Mijn slaapkamer is nog niet op orde. Eigenlijk kom ik twee kamers te kort om dat te kunnen doen wat ik graag wil doen. Het is zoeken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.

Inmiddels heb ik wel besloten weer een slaapplek op het balkon te creëren. Met de zomerdag is het hier soms bloedheet. Inmiddels is dit bekend bij de woningbouwverening. Ze zijn hier geweest op mijn verzoek en de persoon in kwestie erkende dat bij de bouw van dit pand onvoldoende rekening is gehouden met de hitte die kan ontstaan in dit pand. Hij is vorig jaar geweest en voor dit jaar was de begroting al opgesteld. Het krijgt in ieder geval een vervolg.

Vandaag heb ik ook even contact gehad met Pento. De medewerker van Beter Horen die had mij vorig jaar goed geholpen. Echter hij werkt nu bij Pento. Daarom heb ik nu een afspraak gemaakt bij Pento. Er zijn wat kleine aanpassingen nodig aan mijn Baha. De medewerker die de afspraken inplant vertelde mij dat ik rekening moest houden met een wachttijd van mogelijk wel vijf of zes maand.

Gelukkig werkt de Baha op dit moment verder wel. Er is dus geen urgentie dat ik direct geholpen moet worden. Wachten duurt meestal lang.  Ben het inmiddels wel gewend. Het is een oefening in geduld. Ondertussen blijf ik genieten van de mooie dingen. De kwaliteit van mijn leven wordt beter.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s