Met de hand schrijven? @ds_Zwolle #ErikScherder “ Het is belangrijk voor de breinontwikkeling van kinderen.”

In de Stentor van zaterdag 18 maart 2023 trof ik in de bijlage Zaterdag & Zondag een artikel wat mijn aandacht trok. Het is zeer aan te bevelen dit artikel eens te lezen. Het gaat over schrijven met de hand. Juist deze week had ik voor het schrijverscafé een stuk met de hand  geschreven. Het was de opdracht het met de hand te schrijven in 450 woorden.  In eerste instantie was ik begonnen in WORD.

Eén van de deelnemers – die zeer slecht hoort – had het anders verstaan. Dit ondanks dat ze gebruikt maakt van de Rogerpen. Zij had verstaan dat je de opdracht in 50 woorden moest doen. Dat was haar gelukt. Heel knap. Toen ik tijdens de workshop vertelde dat ik het eerst in WORD had geschreven en daarna met de hand zei een andere deelnemer : “ Aha, jij hebt dus vals gespeeld! ”

Een begin van de opdracht handgeschreven.

Zo zag ik dat zelf niet, ik vond dat ik creatief was geweest. Met de hand schrijven, we doen het bijna nooit meer. Althans ik niet. Wel maak ik dagelijks een aantekening in mijn OMDENKEN agenda waar ik dankbaar voor ben. Hiervoor gebruik ik een onderlegger. Op die manier in een rechte lijn te schrijven.

Ooit geleerd van een vriendin die de PABO deed.

De opdracht voor het schrijverscafé had ik dus in WORD gemaakt. Wel heb ik een begin gemaakt het met ook met een pen te schrijven. Hiervoor heb ik speciaal papier gebruikt. Onder het papier ligt een A4tje met lijnen zodat ik op het blanco vel papier ook in een rechte lijn schrijf. Zo schreven we “ vroeger ”  onze sollicitatiebrieven.

Zelf merk ik dat het wel heel plezierig is met de hand te schrijven. Het kost wel meer tijd. Echter volgens Erik Scherder is het belangrijk voor de breinontwikkeling van kinderen. Dan zal dat voor de volwassen breinontwikkeling niet veel anders zijn. Toch?

Schrijft u nog wel eens een handgeschreven brief? Zo ja aan wie? En wanneer hebt u dat voor het laatst gedaan?  Ben heel erg benieuwd naar uw reacties.

#durftevragen

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s