“Een pareltje in de Zwolse binnenstad ” @depeperbus; @DeSwollenaer Zondag 26 maart 2023 open inloop. #retweet #dankbaarheid #muziek #geluk #welkom #neilyoung

In Zwolle kan je echt van alles beleven. Deze week ben ik even naar de “Onze Lieve Vrouwe basiliek ” geweest in de volksmond beter bekend als “De Peperbus ”. Kwam daar bij de entree met één vraag. Mag ik even horen hoe het hier in een lege kerk klinkt als je zingt?

De Peperbus Zwolle.

De medewerker gaf mij daar toestemming voor. Rustig wandelde ik de kerk in een plek uit zoeken. Tegen de bezoekers – ongeveer vijf – zei ik: “Schrik niet, ik ga even de akoestiek in deze kerk testen.” Persoonlijk vond ik het geweldig klinken. Mijn jongste zoon zou zeggen: “Papa hier heb je helemaal geen microfoon nodig!” Iets wat hij zei toen ik in de Parel van Salland de akoestiek in de plaatselijke kerk uit probeerde met hetzelfde lied.

Binnen in de kerk.

De mensen die er nu bij waren daar kreeg ik een mooi compliment van. Ook van de vrijwilliger kreeg ik een mooi compliment die ik in mijn zak kon steken. Er valt nog wel veel te verbeteren. Inmiddels heb ik daarom zangles bij de RAAKVLAKACADEMIE.

Praise the Lord with heart and soul!

De complimenten versterkte mij in mijn verlangen dit lied ooit solo – met het projectkoor waar ik in zing – ten gehore te brengen. Dit lied heb ik al eens solo in het open lucht theater van Luttenberg – samen met het kerkkoor van Luttenberg – gezongen. In mijn hart heb ik toen mijn vertolking van dit lied opgedragen aan een vriend die in 2015 plotseling is overleden.

Na afloop sprak ik nog even met de vrijwilliger. Hij vroeg mij of het iets voor mij is als vrijwilliger actief te worden. Waarop ik zei: “Als ik een leefbaar inkomen had dan zou ik dat graag en met veel plezier doen.  Omdat dit no zo is beperk ik mijn vrijwilligers werk.” Mocht u dit nu lezen en denken dat lijkt mij wel wat, vrijwilliger worden in de Peperbus?

Stap dan gewoon eens naar binnen en informeer naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de akoestiek van deze kerk?  Kom dan zondag aanstaande gewoon eens luisteren naar het projectkoor. De open inloop is vanaf 16.00 uur, en de uitvoering begint om 16.30 uur en het is ongeveer na een uurtje afgelopen. Het is tevens ook een mooie plek eens een kaars aan te steken voor iemand die je lief is.

Zie ik jou wellicht zondag? Weet dat je welkom bent!

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s