Punt lijn meditatie bij  @Werv-dg; de zin van het bestaan Viktor E Frankl; @NeilYoungNYA Heart of Gold

Tijdens de training bij het schrijverscafé werden we uitgenodigd een puntlijnmeditatie te doen. Daar heb ik nu één keer aan meegedaan. We worden uitgenodigd dit elke dag te gaan doen voordat we gaan schrijven. Zelf ben ik niet zo’n persoon die zich met meditaties bezighoudt. Wat ik wel doe is langer uitademen en mijn hartcoherentie in rust beïnvloeden.  Het is mijn bewuste keuze niet steeds zo maar iedereen toegang te verlenen tot mijn brein. De schrijfster van deze meditatie en haar werk ken ik verder niet.

De puntlijn meditatie met de stem van Joey Brown.
Meer over het werk van Joey Brown kunt u lezen op haar website.

Zelf heb ik veel baat bij de inzichten van Viktor E. Frankl. In haar boek De Keuze vertelt dr. Edith Eger dat zij ook geïnspireerd is geraakt door Viktor E. Frankl. Zijn levensfilosofie is terug te lezen in het boek de zin van het bestaan. Als je dat boek hebt gelezen dan ontdek je dat eigenlijk daarmee het meeste wel is gezegd.

In zijn levens filosofe kan een mens op drie manieren zin ontdekken in dit leven.

Door het ondergaan van iets, bijvoorbeeld een liefde of een wandeling in de natuur.

Heel concreet voor mij, mijn liefde voor mijn moeder, mijn kinderen, mijn broers, zussen, neven en nichten verdere familie, vrienden en vriendinnen, sportvrienden en sportvriendinnen, muziekvrienden en vriendinnen, schrijversvrienden en vriendinnen  etc. etc. etc.…. 

Verder het concreet te maken: straks ga ik wandelen in de bossen van Hattem samen met de wandel vrienden en vriendinnen van Loopsport Zwolle.

Door het stellen van een daad, bijvoorbeeld je werk.

Heel concreet voor mij: Elke dag publiceer ik een blog. Dit zie ik als werk. Mijn vrijwilligerswerk voor toegankelijk Zwolle. Daarnaast per 1 mei start ik als stageloper bij Grand Café Milligers te Stadshagen.

Door te lijden.

Dat is het moeilijkste. Frankl zelf heeft het lijden aan den lijve ondervonden en heeft ons op dit punt echt iets te vertellen. Waar ik onder lijd, daar probeer ik op mijn manier zin aan te geven.

Dat gaat steeds beter.

Over twee weken is het Int. Neil Young festival.

Samen met twee jeugdvrienden ga ik daarnaartoe.

Daar kijk ik naar uit.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s