@michielwill “Een gezonde geest in een gezond lichaam”; @NeilYoungNYA “when you walk into my life on the heals of a dream.”

Afgelopen week trof ik het jaarverslag van SportService Zwolle aan in het Anker. Deze heb ik met veel belangstelling gelezen. Het is een mooi en goed verzorgd jaar verslag. Het geeft een goed beeld wat SportService Zwolle zoal doet. Op vele terreinen zijn ze actief. Geïllustreerd met prachtig mooie foto’s.

Complimenten aan de makers van dit verslag.

Heel mooi jaar verslag van SportService Zwolle.

Mijn aandacht werd vooral ook getrokken door het item wat gaat over de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Toen die verkiezingen in 2022 waren wist ik echt niet meer hoe de politieke hazen in Zwolle liepen. Dit kwam vooral ook doordat ik van 2012 tot 2019 niet in Zwolle heb gewoond. Twee jaar in Hattem en vijf jaar in Luttenberg gemeente Raalte hadden gemaakt dat ik een behoorlijke afstand had tot de politiek in Zwolle.

Daarom was ik ook naar het slotdebat gegaan en heb de politiek in Zwolle op een aantal punt bevraagd. Destijds was ik als initiatiefnemer van de Stadshagen Run bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden van een eventuele doorstart van de Stadshagen Run.

Organisator van deze hardloopwedstrijd was stichting Loopsport Zwolle.

Omdat ik wat afstand had tot de politiek in Zwolle had ik drie vragen bedacht voor de politiek in Zwolle, waar ik het standpunt van de partijen over wilde weten. Twee lokale zaken die belangrijk voor mij zijn en één landelijke zaak. Een aantal fractievoorzitters heb ik toen onder meer de vraag voorgelegd: “Hoe kijkt uw partij aan tegen een eventuele doorstart van de Stadshagen Run? ”

Het zal u niet verrassen dat elke politieke partij welwillend stond tegenover een eventuele doorstart. Er is was echter één antwoord van een fractievoorzitter waarbij ik dacht: “die man die heeft een verassing voor mij in petto daar moet ik op stemmen! ” Hij zij namelijk tegen mij:

“Harry, het is niet voor niets dat ik hier nu naast Sportservice Zwolle sta!”

Op hem heb ik dus gestemd.

Niet alleen daarom. Wat voor mij mede van doorslaggevende betekenis was is het standpunt van de politieke partij op landelijk niveau als het gaat om een basisinkomen voor iedereen.

Mijn onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van een eventuele doorstart van de Stadshagen Run heb ik afgerond. De terugkoppeling naar Loopsport is gedaan. Mijn conclusie was destijds: “Een doorstart van de Stadshagen Run is niet mogelijk.”

Daar voeg ik nu aan toe: “Tenzij er nieuwe krachten en energie in Stadshagen vrijkomt wat stichting Loopsport Zwolle de mogelijkheid biedt een doorstart te creëren. Alleen kan je ver komen. Samen kom je veel verder. ”

When you walk into my life on the heals of a dream i thought i saw in your eyes a little bit of me. Neil Young

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s