@loopmaatjes @erbenwennemars @michielwill en Bram van Poolen lopen op 10 juni mee met de Heroes Run tijdens @marathonzwolle; ik ben o.k. jij bent o.k. blijf o.k.

Net als bovengenoemde mannen loop ik ook mee met de HEROES RUN. Als vrijwilliger van toegankelijk Zwolle kan ik natuurlijk niet ontbreken. Toegankelijk Zwolle is dit jaar één van de goede doelen waarvoor gelopen kan worden. Nu denkt u als lezer misschien: “Harry heb jij dan een verstandelijk, lichamelijke of mentale beperking dat jij meedoet? ”

 

Het antwoord daarop is: “Ja, ik heb een mentale beperking. ” Dat neemt niet weg dat ik wel kan sporten. Daar heb ik ook altijd veel lol plezier en voldoening aan beleefd. In de loop der jaren heb ik wel steeds meer vrede met de gedachte dat ik ook o.k. ben als ik mij niet ontzettend uitsloof en alleen dat doe wat ik aan kan.

Het lopen van een halve of een hele marathon is niet voor iedereen weggelegd. Als je zoals ik te maken hebt met een mentale beperking is het belangrijk realistische doelen te stellen. Mijn loopdoel voor dit jaar is dat ik een persoonlijk record wil lopen op de 5 km gemeten in mijn 58e levensjaar.

In ieder geval wil ik dit jaar ook meelopen tijdens de Munnikenslagloop in mijn geboortedorp Rouveen. Daar liep ik in 1983 mijn eerste 5 km in wedstrijd verband. Maar nu straks eerst meedoen met de HEROES RUN.

Ik heb er echt zin aan!

Ik ben o.k. jij bent o.k. blijf o.k.

You never walk alone.

Ook Bruce Springsteen kampte met een mentale beperking.

Bruce Springsteen Born to Run!

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s