Hoe de tweet van @beatricedegraaf mij bracht bij de relaxedheidsmantra van @roosschikkler #dankboek

Gisteren zag ik een tweet voorbijkomen van Beatrice de Graaf, ik schoot spontaan in de lach en reageerde op haar tweet.

Even later reageerde ik in een tweet met de volgende reactie:

Mijn reactie op haar tweet.

Nadat ik bijgekomen was van de twitter hilariteit ging ik verder met het lezen van het boek “Oud-zeer” van dr. Bram Bakker. Op dat moment had ik geteld dat Bram Bakker drie keer het woord dankbaar in zijn boek  had gebruikt. Inmiddels was ik over de helft van het boek heen. Al lezende verbaasde ik mij er over dat hij tot dan toe geen enkele keer zijn dankbaarheid uitte in dat boek naar wie dan ook. Het boek geeft stof tot nadenken. Dat wel.

Op een later moment kom ik in een blog nog terug op dit boek. De koptitel van die blog boek heb ik al in mijn hoofd zitten.

Namelijk: “Oud-zeer als verdienmodel, ook dr. Bram Bakker moet naar de Bakker!”

Toen ik de koffie op had en het boek terzijde had gelegd besloot ik even te gaan wandelen. Tijdens deze wandeling kwam ik langs de minimeeneembibliotheek in de muziekwijk Holtenbroek. (Zwolle) En wat zag ik daar? De Libelle hahaha. Die kon ik dus nu niet laten liggen. Hahaha. Thuis gekomen was ik verrast toen ik de column van Roos Schikkler las. 

Lees maar even mee.

Ze vertelt in deze column dat zij min of meer door het geroep van Oprah en onderzoeken die ze had gelezen een dankbaarheidsboek had gekocht. En laat ik nu toevallig ook recentelijk een dankbaarheid boek hebben gekocht! Zelf ben ik niet door Oprah geïnspireerd geraakt tot het bijhouden van een dankbaarheid boek. Nee, door mijn oudste digitale vriend wijlen Paul de Blot.

Hij schreef een prachtig boek wat dankbaarheid voor hem in zijn leven betekend heeft. Warm aanbevolen dit boek eens ter hand te nemen.

Als er iemand is die met “Oud- zeer” te maken heeft gehad in zijn leven dan is hij dat wel. Dat juist hij zegt dat dankbaarheid de kernwaarde is van het leven maakt het voor mij iedere keer de moeite waard verder te gaan  te leven vanuit dankbaarheid. “Oud- zeer” zeer mag er zijn, echter je wordt er niet gelukkiger van als je daar steeds de nadruk op legt.

Het is een verdien model voor dr. Bram Bakker. Wel een verdien model met een zwart randje. Dankbaarheid voor het leven overstijgt “Oud- zeer.”   

Elke dag maak ik een aantekening in mijn dankboek met een vulpen. Heb jij ook de keuze gemaakt vanuit dankbaarheid voor het leven te leven? Wil jij jouw ervaringen met dankbaarheid met mij delen? Ik lees het graag. Alle reacties worden door mij gelezen.

#dankboek

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s