Ambities naar beneden bijgesteld naar aanleiding van het boek “Oud zeer ”; met Toegankelijk Zwolle gaan we naar @Beursvloer038

Afgelopen dagen is er wat in mijn denken gebeurd. Het boek “Oud zeer ” van Dr. Bram Bakker speelt hier in een rol. Dankbaar ben ik dat ik ooit in contact gekomen ben met Dr. Bram Bakker. Begrijp me goed hij is niet mijn behandelaar.

Toen ik het boek “Oud zeer ” las realiseerde ik mij eens te meer welke impact het kan hebben als een “trauma ” wordt behandeld. Toen ik in Giethoorn Dr. Bram Bakker ooit hoorde tijdens een lezing die hij gaf, verwees hij ons als luisteraars naar het boek “Uw Brein als medicijn ” van wijlen Dr. David Servan Schreiber. In dit boek wordt onder meer melding gemaakt van de EMDR-techniek. Destijds ben ik met EMDR aan de slag gegaan. Ondermeer naar aanleiding van een herinnering die ik had aan de behandeling van een KNO-arts die mij als drie jarig kind op een barbaarse manier mijn trommelvlies doorprikte.

In mijn beleving is die EMDR-behandeling in 2009 de aanzet geweest dat ik uiteindelijk mijn toenmalige KNO-arts heb gevraagd of een herstel behandeling mogelijk was. Dat was mogelijk en sinds 23 augustus 2010 ben ik drager van een bot verankerd hoortoestel.

Dat er daarna een ander trauma in mijn leven kwam doet heden ten dage nog steeds een beetje au. Na mijn scheiding heb ik de keuze gemaakt geen nieuwe relatie aan te gaan totdat mijn jongste zoon 18 jaar is. Inmiddels is hij dat. Daarom sta ik op dit moment ingeschreven bij een online relatie dating site en stel ik mij weer open voor een eventuele nieuwe liefdesrelatie. Alleen kan je ver komen samen kom je verder. En nee ik zit niet op thinder.

Wat dit te maken heeft met het bijstellen van mijn ambities? Alles. Eerder wilde ik per 1 oktober 2023 weer in betaalde baan werken. Aan mijn lijf voel ik dat er nog “Oud zeer ” zit.

Mijn eerste prioriteit nu is mijn kinderen bij mij thuis uit te nodigen. Samen met hen wil ik mijn diepgevoelde dankbaarheid voor het leven vieren en met hen delen.  Het leven is een geschenk wat ik heb gekregen.

Als vader en papa wil ik er voor ze zijn.

De datumprikker is aangemaakt.

Vanavond ga ik naar een training in verband met de voorbereiding op de beursvloer. Namens Toegankelijk Zwolle sta ik op die beurs. We willen onder meer een korte film maken van iemand die via spraakherkenning schrijft en een korte film van een vrouw van 80 jaar die in het schrijverscafé “ Licht Het Anker ” gebruik maakt van een hoortoestel en een roger pen.

Verder spelen we met de gedachte nog een korte film te maken van iemand die slechtziend is en die gebruik maakt van hulpmiddelen. Voor mij is dit ook netwerken terwijl ik werk.

Zie ik jou op de beursvloer?

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s