Bidden en een kerk binnen stappen is niet voor iedereen vanzelfsprekend; Wilma’s new morning.

Bidden en een kerk binnenstappen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf ben ik kerkelijk en pastoraal gezien op dit moment “dakloos.” Een predikant bood mij aan samen met hem te gaan onderzoeken bij welke kerkelijke gemeente ik het beste aansluiting kan zoeken. Daar ben ik hem dankbaar voor.

#dankboek

Wel kom ik nog in de kerk. Vooral om te bidden zonder woorden en te zingen.

Bidden zonder woorden heb ik geleerd in de Parel van Salland, Luttenberg. Daar stak ik zo af en toe een kaars aan voor de mensen die mij lief en dierbaar zijn. Ook op andere plekken steek ik kaarsen aan. Waarom ik bid zonder woorden?

In Luttenberg staat een prachtig mooie kerk waar je kan bidden zonder woorden.

Omdat ik niet zo’n goeie bidder ben. Vaak bid ik voor de verkeerde dingen. Zo af en toe schrijf ik ook in een gebed schrift. Zo had ik recentelijk gebed gevraagd voor een man die van zijn vader te horen had hij gekregen dat hij geen contact meer met hem wilde.

In het midden mijn lieve dochter met links en rechts geflankeerd door haar beide broers mijn lieve zonen.

Een paar weken later vernam ik dat het onmogelijke was gebeurd. Vader en zoon hebben weer contact. Gebed verhoring? Het is zo moeilijk daar een zinnig antwoord op te geven. Ik heb ook wel eens gebed gevraagd in het gebedsschrift voor een vrouw die kanker had.

Dat gebed werd niet verhoord. Haar zoon benaderde mij rondom haar begrafenis via Facebook en zei tegen mij ” Harry, mijn moeder is overleden. Nu heeft ze een lied bij jou op jouw Facebookpagina gehoord en gezien. Ze heeft mij gevraagd of ik contact met jou wilde opnemen en te vragen welk lied dit was. ”

Het ging om het lied van Matthijn Buwalda :” Schreeuwen naar de hemel.”

Matthijn Buwalda komt later dit jaar naar Zwolle.

Dit is de reden dat ik nu studeer op het lied Jenny’s new Morning van Erwin Nyhoff. Met toestemming van Erwin mocht ik ervan maken: ” Wilma’s new morning.”

Prachtig mooi lied, een lied waarvan Johan Derksen ooit zei: ” Het beste en mooiste lied ooit gemaakt door een Nederlandse artiest.”

Mocht u dit lezen en denken: ” Een kaars aansteken dat wil ik wel doen, echter een kerk stap ik niet naar binnen”, steek dan eens kaars digitaal aan en laat eens een intentie achter op deze blog voor wie u een kaars aansteekt en waarom.

Alle intenties worden door mij voor publicatie gelezen.

https://www.kaarsje.nl/

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s