Hoe dromen ons blijven bezielen; de traingtips van wijlen Grete Waitz; @DanielLohues “Allenig moe ‘j’ t ok kunnen”

Gisteren had ik hier iemand thuis bij mij op bezoek. In één van zijn laatste appjes appte hij mij: “wat weet je nu eigenlijk van mij?” Recentelijk kwamen we elkaar in het voorbij gaan toevallig ergens tegen. Met mijn linkerhand hield ik even zijn linkerschouder vast en noemde zijn naam. Hij herkende mij niet. Dat hij mij niet herkende verbaasd mij niet. Niet iedereen weet dat ik soms een regenboog pet draag.

Toen hij gisteren bij mij thuis was begreep ik wel wat hij bedoelde met het bericht “wat weet jij nu eigenlijk van mij?” In een openhartig gesprek liet hij zich van zijn meest kwetsbare kant zien. Dankbaar ben ik voor dit gesprek met hem omdat hij mij ook liet zien hoeveel veerkracht een mens heeft en hoe de moderne technologie ons daarbij kan helpen.

Die pet heeft in corona tijd voor mij een bijzondere betekenis gekregen. Deze kocht ik van ” onze fietsburgemeester ” Marijn de Vries. Nog nooit had ik haar in het echt ontmoet. Tot vorige week ik even een kop koffie had gedronken bij Brasserie Dunnik. Toen ik naar buiten liep zag ik haar aan komen wandelen, ik herkende haar meteen.

Zij herkende mij natuurlijk gelijk aan mijn pet en we glimlachten even naar elkaar als een blik van herkenning, groeten elkaar en liepen weer door. Het credo van Frank en Marijn #ridealong #ridealone #rideone zal ik nooit vergeten.

Mijn bezoek had ik gisteren kennis laten maken met het werk van mijn oudste digitale vriend wijlen Paul de Blot.  Het boek DANKBAARHEID. Eigenlijk had ik hem ook even een blik binnen in het boek moeten gunnen. Dat had waarschijnlijk meer indruk gemaakt.

We verwonderen ons vol dankbaarheid over de vlinder die speels geniet van het liefdesspel met de bloem. ( Paul de Blot DANKBAARHEID )

Dankbaar ben ik dat ik in Corona tijd mensen als Frank en Marijn heb leren kennen via de digitale weg.  Marijn de Vries was in corona tijd voor mij een moderne digitale engel.  De regenboog pet heeft mij er mede doorheen gesleept toch in beweging te blijven op momenten dat ik het niet meer helder zag. Daarom draag ik nu in pre corona tijd deze pet ook met gepaste trots en met veel plezier.

Toen mijn bezoek gistermiddag wegging zei ik tegen hem: “Kop op he!” Met dat ik dat zei dacht ik: “De muziek van Daniel Lohues zit helemaal in oen kop. Kun je verder ook niets aan doen. ”

Allenig moe ‘j’ t ok kunnen

De afgelopen dagen ben ik even weggeweest. Bij thuiskomst lag het boek WERELDKLASSE in de brievenbus. Dit boek heb ik beloofd uit te lenen aan een vrouwelijke hardloopster uit Zwolle die via twitter om training tips vroeg. Het schema voor beginnelingen van Grete Waitz gebruik ik nu zelf mijn conditie te verbeteren.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s