Waar een klein dorp groot in kan zijn: de documentaire “Duutsers” van @Geertjanlassche

Gisteravond ben ik naar mijn geboortedorp Rouveen geweest. Het uitgestelde feest 75 jaar bevrijding werd grootst gevierd en herdacht met het grootste bevrijdingskoor van Nederland. Indrukwekkende verhalen van nabestaanden en prachtig liederen werden er gezongen. Hopelijk is alles straks nog een keer terug te luisteren en te bekijken.

De hoeveelheid mensen die erop af zijn gekomen toonde wel aan dat het enorm leefde. Wellicht dat de documentaire “Duutsers” hier ook van invloed is geweest. De documentaire was een dag ervoor op t.v. te zien en tijdens deze bijeenkomst grotendeels opnieuw getoond.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s