@roosschlikker “moeder van glas”; de schaduwkant van de loopgroep

Toen ik nog in de Parel van Salland woonde luisterde ik redelijk veel naar de muziek van Daniel Lohues.  Daar haar haalde ik troost uit. Nog steeds vind ik zijn muziek en zijn teksten mooi en luister ik graag naar zijn muziek. In die periode heb ik mijzelf ook een derde naam gegeven en heb ik mij vernoemd naar Daniel Lohues.

Ja ik vind zijn muziek en teksten gewoon machtig mooi. Kan er niks aan doen. Binnenkort ga ik dan ook naar een concert van hem in Zwolle.

Daarnaast sprak de Bijbelse betekenis van de naam Daniel mij wel aan.

Zo kon het gebeuren dat ik een boek toegestuurd kreeg met een korte tekst van Roos Schlikker waarin ze schrijft: Voor Daniel, omdat iedereen een beetje van glas is. Liefs, Roos

Dit boek had ik recentelijk uitgeleend aan een kennis. Deze week kreeg ik het boek terug. Hij vertelde dat hij het boek niet gelezen had. Toen hij vertelde waarom niet, begreep ik het wel. Hij vertelde mij een aangrijpend verhaal over zijn relatie met zijn moeder.

Het boek van Roos raakt aan een teer onderwerp.

Mijn eigen moeder (80) heeft het boek ook gelezen, nou ja, gelezen. Het boek had ik haar te leen gegeven om te lezen. Toen ik haar vroeg wat ze ervan vond vertelde ze dat ze het niet gelezen had maar als luisterboek had geluisterd.

Deze week stuurde ik mijn moeder een appje met de vraag of het gelegen komt dat ik morgen even op bezoek kom. Ze appte mij terug: “ Ik heb al een andere afspraak. Ik zit nogal vol. Dat wordt mij teveel. Groetjes ”   

De schaduwkant van de loopgroep.

Vanmorgen heb ik gewandeld met de wandelgroep van LoopSport Zwolle. Als man tussen tien vrouwen voelde ik mij soms een klein beetje “allenig ”. In de groep is ook een wandelaar die onder weg regelmatig foto’s maakt. Dit keer had ze een hele mooie foto gemaakt met een toepasselijke tekst. 

In “de karke ” steek ik morgen in het kader van moeder dag een kaars aan voor alle moeders.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Eén gedachte over “@roosschlikker “moeder van glas”; de schaduwkant van de loopgroep”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s