Wijsheid voor de ziel vreugde voor het leven; “ Ilse de Lange Turn! Turn! Turn! The Byrds “

In de wijk Holtenbroek staan meerdere kerkgebouwen. In één van die kerkgebouwen bruist het van de activiteiten. Van ontkerkelijking in Nederland is hier niet zo heel veel te merken. Vorig jaar oktober kon je meedoen met allerlei workshops.

Eén van de workshops werd verzorgd door de predikantsvrouw Sarianne van Dalen. Het ging over het Bijbelboek Prediker. Ze nodigde ons uit om na te denken om wie of wat het draait in het leven. Ook nodigde ze ons uit na te denken over de vraag welk voordeel de mens heeft van al zijn zwoegen waarmee hij zwoegt onder de zon.

Bij het geven van een antwoord op deze vraag kwam ik al vrij snel uit bij dat wat Viktor Frankl ons mee heeft gegeven in zijn boek de zin van het bestaan. Hij zegt dat een mens op drie manieren zin kan ontdekken in dit leven. 1. Door het ondergaan van iets bijvoorbeeld een wandeling in de natuur of een liefde. 2. Door het stellen van een daad bijvoorbeeld je werk. 3. Door te lijden.

Samen met haar man schreef ze het boek Prediker voor jou. Het boek wordt geleverd met een code waarmee je onlinevideo’s kan kijken. Ze hebben er samen veel tijd ingestoken. Nu mag ik dit boek weer loslaten en neerleggen in de minibieb Holtenbroek.

Dit doe ik toch wel met enige terughoudendheid.  

Als je niet met de Bijbel bekend bent is dit boek wel een pittig boek. Sowieso is het Bijbel boek Prediker een pittig boek. Mocht je niet bekend zijn met de Bijbel dan raad ik je aan te beginnen met lezen van het Bijbelboek Habakuk.

Iemand die timmerman wil worden begint ook niet met het bouwen van een huis, een kleine kast ligt dan meer voor de hand. Misschien dat het predikanten echtpaar van Dalen daar ook nog eens een boek aan kan wijden.


Ontdek meer van Dreamin Man

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Gepubliceerd door

harrybartelds

Bloggen doe ik op persoonlijke tittel.

Plaats een reactie